Supraviețuitor al torturilor Securității și al temnițelor genocidare, domnul Octav Bjoza, președintele AFDPR, a ieșit biruitor și din lupta cu atacul vascular celebral care i-a fost cauzat de politrucii mizerabili. Un adevărat reper moral


Supraviețuitor al torturilor Securității și al temnițelor genocidare, domnul Octav Bjoza, președintele AFDPR, a ieșit biruitor și din lupta cu atacul vascular celebral care i-a fost cauzat de politrucii mizerabili. Un adevărat reper moral

La 16 martie 2022 s-a împlinit un an de zile de la demiterea, nedemnă și nedreaptă, a fostului deținut politic Octav Bjoza, președintele A.F.D.P.R, din funcția de subsecretar de stat la „Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989”, prin iscălitura unui semen aflat întâmplător sau din greșeală în fruntea Guvernului Țării, cu aprobare specială primită de la Împărăție și bazată pe „recomandările” impuse de anumite persoane care nu au nimic în comun cu ceea ce-i românesc. 

A fost un act samavolnic ce a constituit o batjocură și o ofensă, care nu se poate uita și ierta, la adresa tuturor celor care s-au jertfit, au suferit și au luptat împotriva terorii bolșevice, precum și a urmașilor acestora. Prin această măsură absurdă, memoria martirilor neamului românesc a fost terfelită, iar făptuitorii nu au făcut decât să-și atragă disprețul public și anatema istoriei. 

Pe cale de consecință, procedura și modul aplicării acelei decizii care amintește de alte vremuri, a condus la grave suferințe sufletești și trupești pentru domnul Octav Bjoza, a cărei viață a atârnat la un moment dat doar de hotărârea Celui de Sus, de priceperea medicilor și voința sa puternică de a mai trăi. Trecut prin chinurile anchetelor Securității, condamnat și trimis ani lungi prin temnițe și lagăre de muncă forțată, acest om cu suflet mare, de o demnitate și un caracter aparte, perseverent în învingerea tuturor obstacolelor, un adevărat reper moral și de conduită într-o Românie tot mai bolnavă și supusă, a ieșit încă o dată biruitor pentru a putea rămâne și pe mai departe alături de semenii care îl cunosc și îl respectă. 

Să ne rugăm în continuare pentru sănătatea și recuperarea trupească a acestui mare și de neînlocuit român, deoarece, din păcate, foarte puțini oameni ca el mai avem astăzi printre noi. Doamne ajută !

(Ilustrez aceste cuvinte cu o imagine surprinsă în Cimitirul deținuților politici din Periprava, județul Tulcea, unde domnul Octav Bjoza ne însoțea și participa, în fiecare an, la campaniile noastre pentru căutarea și recuperarea rămășițelor pământești ale deținuților morți în lagărul de exterminare care a funcționat în apropierea localității).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.