Statele Unite și Marea Britanie, estimări: Armata Rusiei a pierdut cel puțin 28.000 de soldați în războiul cu Ucraina! Unele unități militare sunt atât de decimate încât nu mai pot continua lupta


Statele Unite și Marea Britanie, estimări: Armata Rusiei a pierdut cel puțin 28.000 de soldați în războiul cu Ucraina! Unele unități militare sunt atât de decimate încât nu mai pot continua lupta

O estimare a Statelor Unite arată că Rusia ar fi pierdut peste 28.000 de militari în războiul contra Ucrainei, început în urmă cu trei săptămâni. Potrivit Daily Mail, Pentagonul apreciază că cel puțin 7000 de soldați ruși au murit, iar între 14.000 și 21.000 au fost răniți sau au fost luați prizonieri. 

Dacă cifrele sunt exacte, asta ar însemna că Rusia a pierdut aproximativ o cincime din trupele sale din Ucraina (care ar fi numărat în jur de 150.000 de militari).

Pierderile Moscovei sunt efectiv catastrofale, reprezentând aproape dublul pierderilor NATO în peste două decenii de intervenții militare în Afghanistan și oarecum egale cu cele suferite de Statele Unite în cele 36 de zile ale Bătăliei de la Iwo Jima (19 februarie – 26 martie 1945), cea mai sângeroasă confruntare din Pacific din cel de-Al Doilea Război Mondial. Din cei 21.000 de soldați japonezi aflați pe insulă în momentul atacului, 20.700 au fost uciși și aproximativ 200 au fost luați prizonieri. Numărul soldaților americani uciși în luptă a fost sensibil egal cu al japonezilor.

Potrivit serviciilor secrete americane, pierderile Rusiei sunt atât de grave încât unele unități armate pur și simplu nu mai pot continua lupta. 

O evaluare similară a venit și din partea serviciilor de informații britanice care au estimat, joi, că invazia rusă suferă un blocaj pe toată fronturile, cu un „progres nesemnificativ pe uscat, mare și în spațiul aerian”, în ultimele 24 ore, în vreme ce pierderile continua să fie foarte însemnate.

În imaginea de mai jos sunt cei patru generali ai Armatei Ruse uciși pe frontul din Ucraina: Oleg Mitiaev, Andrei Sukhovețky, Vitali Gerasimov și Andrei Kolesnikov.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.