România NU are un plan privind protejarea sau evacuarea cetățenilor R. Moldova care sunt și cetățeni români, în cazul unei agresiuni militare ruse! Reeditarea anului 1940?


România NU are un plan privind protejarea sau evacuarea cetățenilor R. Moldova care sunt și cetățeni români, în cazul unei agresiuni militare ruse! Reeditarea anului 1940?

Într-o petiție electronică, am atras atenția Ministerului Afacerilor Externe asupra vulnerabilităților care decurg din poziția geo-strategică a Republicii Moldova, precum și a riscului extinderii barbariei ruse la Chișinău. 

Făcând caz de propria persoană, care în calitate de activist civic independent a exprimat o poziție dârză în societatea civilă față de politicienii ruși, în special prin cunoscutele solicitări privind declarațiile lui Jirinovski Vladimir, am arătat cât de expuși suntem pericolului expansiunii ruse în Basarabia.

Din păcate, Ministerul de Externe de la București nu informează sau divulgă în mod public anumite chestiuni de interes public privind securitatea cetățenilor români din Republica Moldova. Astfel, cetățenii români din Republica Moldova, societatea civilă, mediul politic, jurnaliști, și toți cei cu discernământ și compasiune care au condamnat agresiunea rusească în Ucraina au motive întemeiate de a-și pune anumite întrebări privind propria securitate. 

Într-o vreme de restriște, unde Imperiul Sovietic muribund pe nume Federația Rusă nu mai ține cont de convenții și granițe naționale, se cere o atitudine fermă și coerentă a autorităților față de ocrotirea propriilor cetățeni, indiferent că aceștia s-ar afla în România, Republica Moldova sau Ucraina. 

Fac un apel public guvernului României și Președintelui României să își adapteze canalele diplomatice și informative situației concrete de vecinătatea României, și să sprijine demersurile societății civile privind protejarea cetățenilor români din afara granițelor actuale ale României. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.