”Putin e prins cu spatele la zid. Orice zi cu Ucraina în picioare e o zi pierdută de Rusia”. Concluziile consultantului Cristian Hrițuc


”Putin e prins cu spatele la zid. Orice zi cu Ucraina în picioare e o zi pierdută de Rusia”. Concluziile consultantului Cristian Hrițuc

Rusia invadatoare NU e în stare să înregistreze nici măcar un succes militar minimal pe fronturile din Ucraina. Dimpotrivă, trupele rusești își certifică zilnic incapacitățile în cel mai rușinos și umilitor mod, în văzul întregii planete. 

În aceste condiții, punctează consultantul politic Cristian Hrițuc, pe Facebook, ”Putin e prins cu spatele la zid, nici nu poate înainte, nici nu poate da înapoi”, ceea ce mai arată și că fiecare zi în care Ucraina rămâne în picioare reprezintă o zi pierdută pentru Rusia.  

Vă prezentăm comentariile consultantului: 

”Rușii nu vor intra la ‹negocieri› reale până nu vor avea un succes în Ucraina. Până atunci, așa-zisele negocieri vor fi doar întâlniri între părți. Putin are nevoie de un ‹succes› minimal pentru discursul intern, ca să poată justifica cumva compromisul de la negocieri.

Avem un orizont de timp? Nu pare să fie prea curând dacă ne uităm la știri: forțele ruse mai au provizii pentru trei zile, Mariopol rezistă, Kievul e în picioare, Odesa e în picioare.

Orice zi cu Ucraina în picioare e o zi pierdută de Federația Rusă. Mai trebuie să conștientizeze asta și structurile de forță ruse. Nu de alta, dar Putin e prins cu spatele la zid, nici nu poate înainta, nici nu poate da înapoi”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.