De ce Rusia a atacat Ucraina?


De ce Rusia a atacat Ucraina?

Peste 80% din populația Rusiei susține pe față invazia Ucrainei de către armata rusă. În secolul XXI acest fapt pare inexplicabil. Mai ales, dacă dăm crezare afirmațiilor că Rusia și Ucraina sunt state frățești, state slave, care au aceeași religie – Ortodoxia. 

Mi se blochează computerul, mintea refuză să proceseze narativele perfide, logica nu mai rezistă! Totul se duce naibii!

Dacă, în raport cu fratele tău, faci ceea ce a făcut Rusia în raport cu Ucraina, atunci ai încălcat una din cele 10 porunci. Și mai grav, repeți păcatul lui Cain, care l-a omorât pe Abel. 

Din acest motiv, argumentele lui Putin nu rezistă! Nu rezistă nici extinderea NATO, nici integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană, nici revenirea Ucrainei la statutul de țară nucleară. Și atunci care ar fi explicația? Ce taine stau în spatele acestui atac mișelesc?

Două teze:

1.Rusia are doar paravanul slav, dar este un stat de sorginte asiatică,tătaro-mongolă;

2.Ucraina este un stat slav cu rădăcini europene.

Imperiul rus

Este oare Rusia ceea ce pretinde a fi? Ba bine că nu!

Și atunci ce este?

La începutul secolului al XVI, un vast imperiu, numit „Hoarda de Aur”, se destramă! Dar dispare el cu adevărat? Nu! Mai întâi se regăsește în Hanatul Crimeea, apoi ia numele de Cnezat al Moscovei. Și populația majoritară tătaro-mongolă se varsă în această nouă entitate statală. În raport cu cei de origine slavă, aceștia constituie majoritatea absolută. Din acest motiv, ei au fost un factor determinant al politicilor statale și al mentalului colectiv – cuceriri de noi teritorii, asimilări de noi popoare, deznaționalizări, omoruri, orice lipsă de milă față de cei cuceriți etc.

Cnezatul Moscovia impune limba rusă ca limbă oficială, asimilând popoarele conlocuitoare. Dar acesta este doar un paravan slav. Esența imperiului este de sorginte tătaro-mongolă.

În anul 1721, Petru I declară apariția Imperiului rus. Însăși denumirea de imperiu presupune cucerirea de noi teritorii și deznaționalizarea populațiilor băștinașe. Ceea ce s-a și întâmplat pe parcursul a câtorva sute de ani. Peste două sute de popoare au dispărut din cauza imperiului rus. Chiar dacă acest imperiu își spune Rusia și vorbește limba rusă, esența lui este asiatică. Toți țarii -- de la Petru I până la Lenin, Brejnev și Putin – au trăsături faciale mongoloide.

Pentru a cuceri noi și noi teritorii, imperiul rus a adoptat șovinismul, drept politică de stat.  

Ucraina

Pe de altă parte, acum 1000 de ani, Rusia Kieveană era unul dintre cele mai prospere state europene. Cei care au contribuit esențial la apariția și înflorirea Rusiei Kievene au fost varegii, care au coborât din țările scandinave. Aceștia, nu doar că au lăsat urme europene adânci aici, dar au contribuit esențial la apariția națiunii ucrainene.

Vitregiile timpurilor, pe parcursul a sute de ani, nu au permis ucrainenilor să se constituie într-o formă statală ucraineană. Însă suflul ucrainean european nu a pierit! Și acesta este un mare mister. Imperiul rus nu a reușit să deznaționalizeze ucrainenii.

În anul 1991, după 750 de ani, Ucraina redevine stat, de esență europeană. În doar 30 de ani, națiunea ucraineană s-a cristalizat incredibil. Pendularea între Rusia și Europa a durat ceva, dar, în final, instinctul primar european a învins.

Pentru a rezista în fața imperiului rus, poporul ucrainean a îmbrățișat naționalismul sănătos. Acesta nu se regăsește în politicile de stat.

Nu s-au dat publicității rezultatele unui studiu vast pe teritoriul Rusiei, Ucrainei, Belarus, Poloniei, Slovaciei și Finlandei, care urmărea identificarea frontierelor  ADN-ului slav. Totuși, acestea spun că populația de azi a Rusiei este departe de un ADN slav.

Motivele atacului mișelesc rusesc

Atacul mișelesc împotriva Ucrainei, declanșat de către Rusia, pe data de 24 februarie 2022, se alimentează din doctrina sa imperială și din șovinismul velicorus.

Da, Putin este o figură odioasă, care a pus în aplicare planul de ocupare a Ucrainei. Dar el este doar executorul. Ca Putin gândesc 80% din populația Rusiei. 80% au mentalitate imperială tătaro-mongolă. De nomazi, de iobagi, de prădători. Din acest motiv, în Rusia nu se protestează cu adevărat împotriva acțiunilor criminale, împotriva războiului care zilnic omoară copii, femei, civili… Dacă nu era Putin, atunci Rusia, mai mult ca sigur, ar fi „născut” pe altcineva, la fel de odios.

Nu Putin este problema. Problema este însuși imperiul rus!

Doctrina statală a Rusiei are două elemente cheie:

– Mentalul colectiv de cucerire tătaro-mongol;

– Șovinismul velicorus.

Comunitatea internațională a combătut naționalismul ucrainenilor, fără să-l vadă ca pe o reacţie firească la șovinismul rusesc. E strigător la cer că adeseori popoare inofensive, care îndrăznesc să-şi apere fiinţa naţională, sunt etichetate ca naţionaliste, iar şovinismul velicorus, care alimentează grupările teroriste, agresiunile externe şi războaiele împotriva statelor independente, nici nu este băgat în seamă sau criticat de organismele internaţionale, inclusiv de ONU. Şovinismul velicorus este temelia pe care se reconstruieşte, după fiecare declin sau prăbuşire, Rusia imperială, dictatura şi militarismul, care sfidează dreptul internaţional, nasc confruntări şi războaie, pentru a domina şi a impune forţa şi teroarea ca argumente supreme. Şovinismul velicorus este adevăratul nazism şi neofascism de care tot vorbeşte Putin.    

Ucrainenii, ca și multe alte popoare ameninţate, s-au înarmat cu un naționalism paşnic, civilizat, sănătos, pentru a-și putea apăra țara, statul, identitatea, libertatea.

Rușii, pe de altă parte, s-au înarmat cu șovinism, pentru a-şi epata superioritatea şi a putea „elibera”, adică a cuceri alte popoare. Rușii nu sunt „bolnavi” de naționalism, ci de șovinism. Și acesta s-a aflat la baza tuturor războaielor de expansiune şi s-a manifestat pe parcursul întregii existențe a imperiului rus. Dar cel mai pronunțat a fost în perioada imperială ruso-sovietică. La fel ca Germania nazistă, imperiul rus a promovat superioritatea națiunii ruse. Și azi, Rusia declară că națiunea ucraineană nu există. Oare aceasta nu este cea mai periculoasă formă de manifestare a șovinismului şi nazismului?

Astăzi, războiul este dus de către Rusia imperială de sorginte asiatică, 

tătaro-mongolă împotriva Ucrainei, stat cu rădăcini şi valori europene.

La întrebarea din titlu – de ce Putin a atacat Ucraina – răspunsul pe înţelesul tuturor ar fi următorul: fiindcă umanitatea, Europa şi organismele internaţionale menajează Rusia imperială şi se tem să vorbească şi să condamne şovinismul velicorus şi nazismul conducătorilor de la Kremlin.    

Să fie limpede şi pentru idioţii utili: pe Planetă, liniștea, pacea şi superioritatea dreptului internaţional se vor instala doar odată cu dispariția şovinismul velicorus şi a nazismului imperiului rus cotropitor.

Din acest motiv, cel mai actual slogan este acesta: „Cartagina trebuie distrusă!”

Astăzi, Cartagina este şovinismul velicorus şi nazismul Rusiei imperiale. 

(Valentin Dolganuc, ex. viceprim-ministru, votant al Declarației de Independență față de imperiul rus)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.