CUTREMUR la Kremlin: Dmitri Medvedev sare la beregata lui Putin, oficial, în văzul întregii Rusii! Acuzații grave. Cea mai mare problemă a lui Putin


CUTREMUR la Kremlin: Dmitri Medvedev sare la beregata lui Putin, oficial, în văzul întregii Rusii! Acuzații grave. Cea mai mare problemă a lui Putin

Puțini sunt cei care au remarcat probabil cel mai șocant aspect petrecut în ultima perioadă: nici mai mult, nici mai puțin, Dmitri Medvedev a lansat public, miercuri, o declarație pur și simplu incendiară în care îl face harcea-parcea chiar pe Vladimir Putin, mai vechiul său ”prieten” și colaborator.                                   

Iată ce și-a asumat Medvedev să declare public: ”Strategi mărginiţi de la Casa Albă au provocat o criză politică şi economică în Rusia. Au slăbit şi au dus la scindarea unei ţări imense, unei ţări complicate. Şi iată rezultatul: o putere mare nucleară cu un regim politic instabil, cu o conducere slabă, cu o economie prăbuşită”. 

Punctul acesta de vedere contrazice total liniile de comunicare ale Kremlinului. Pentru așa ceva, un rus neaoș ar fi fost condamnat la 15 ani de pușcărie, avertizează consultantul politic George Rîpă, pe Facebook, punctând că la nivelul acesta nu există erori de comunicare. Interesant este că Medvedev a fost și rămâne unul din principalii vectori de imagine ai unei găști revanșarde care a fost pusă pe hold de Putin după 2012. Vă prezentăm în integralitate analiza lui George Rîpă: 

”Știrea pe care ați ratat-o azi: 

Să-i dăm cuvântul lui Dmitri Medvedev: 

‹Strategi mărginiţi de la Casa Albă au provocat o criză politică şi economică în Rusia. Au slăbit şi au dus la scindarea unei ţări imense, unei ţări complicate. Şi iată rezultatul: o putere mare nucleară cu un regim politic instabil, cu o conducere slabă, cu o economie prăbuşită›. 

Pentru prima dată, un oficial rus de rang înalt vorbește despre: 

1. Criză economică. 

2. Criză politică. 

3. Regim politic instabil și o conducere slabă. 

Toate mesajele oficiale ale Rusiei sună cam așa: 

1. Sancțiunile nu ne afectează, avem di tăti. 

2. Toată Rusia, de la ultimul mujic din Kamceatka și până la cei mai importanți oameni susțin ‹operațiunea specială›.

3. Structurile statului rus sunt strâns unite în jurul marelui lider. Conducerea se bucură de susținere totală. 

Ce spune fostul președinte Medvedev e de-a dreptul șocant. Dacă un rus obișnuit ar fi spus asta, risca 15 ani de închisoare. 

Zona din jurul lui Medvedev este una dintre cele 2-3 grupări ce ar putea înlocui actuala gașcă de la Kremlin. Este considerată a fi o partidă mai ‹liberală›, dar chiar și asta trebuie înțeles din perspectivă locală. Gașca asta vrea să-și ia revanșa pentru că după 2012 au fost puși pe hold de Putin. În principiu, cafteala e tot pe bani și influență, nici ăștia nu sunt democrați în sens euro-atlantic. 

De urmărit atent zic, pentru că la nivelul ăsta nu există gafe de comunicare (mai ales că mesajul a fost scris, pe canalul lui de Telegram) ci mesaje transmise asumat

Acum să vedem cine va bea primul ceaiul”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.