Înființarea unui Grup de Luptă NATO în România. Țara noastră se află în cea mai sigură perspectivă posibilă


Înființarea unui Grup de Luptă NATO în România. Țara noastră se află în cea mai sigură perspectivă posibilă

Întâlnirea la vârf a NATO de joi a venit să aducă o nouă garanție asupra a ceea ce reprezintă spațiul de pace și democrație al Atlanticului de Nord.

Reafirmarea solidarității și unității, prin NATO, între națiunile din spațiul comun de cultură și civilizație care reunește Europa și America, este esențială sub aspectul apărării valorilor libertății și a îndepărtării oricăror amenințări, inclusiv rusești, la adresa aliaților. 

O decizie importantă luată joi, în cadrul Consiliului Nord Atlantic de la Bruxelles, o reprezintă înființarea unui Grup de Luptă aliat în România ca parte din politica de apărare colectivă și de întărire a Flancului Estic al NATO. 

România ocupă un loc de maximă relevanță în NATO iar țara noastră este astăzi mai sigură ca niciodată în istoria sa. Nu uitați asta.

Consolidarea apărării NATO la granița de est, creșterea prezenței militare în România și celelalte țări aliate de pe Flancul Estic rămâne fundamentală pentru stabilitatea Europei. 

Datorită NATO, România nu doar că este în cea mai sigură perspectivă geopolitică posibila vreodată, ci România însăși a devenit un real furnizor de securitate regională, o națiune care nu doar că poate conta pe susținerea deplină a aliaților săi nord-atlantici, ci și o națiune pe care se pot baza cu adevărat toți aliații NATO! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.