O importantă țară NATO anunță că e gata să-i primească pe oligarhii ruși goniți din Occident, după ce a primit alte zeci de mii de ruși înstăriți


  • ACP
  • Mar 28, 2022 19:48
  • 1592
O importantă țară NATO anunță că e gata să-i primească pe oligarhii ruși goniți din Occident, după ce a primit alte zeci de mii de ruși înstăriți

După ce a fost în ultimele săptămâni pe prima pagină a presei internaționale cu subiectul acostării pe coasta sa de vest a superiahturilor oligarhului rus Roman Abramovici, dar și cu venirea altor oligarhi, care au încercat să scape de o parte din sancțiunile internaționale, Turcia s-a oferit explicit să îi găzduiască pe oligarhii ruși care fug din Occident.

Ministrul turc de Externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat sâmbătă pentru CNBC  că țara sa îi va primi oligarhii ruși, chiar dacă au fost sancționați de Occident, atât timp cât au relații de afaceri ce nu cad sub incidența dreptului internațional.  

"Implementăm sancțiunile aprobate de ONU, așa că dacă cetățenii ruși doresc să viziteze Turcia, desigur, pot vizita Turcia. Acum rușii vin să viziteze Turcia, asta nu este nicio problemă", a spus Çavuşoğlu, adăugând că oligarhii ar putea "face orice afacere în Turcia" care "nu contravine dreptului internațional". (sursa: AICI)

Între timp rușii mai înstăriți au venit oricum în număr mare în Turcia, în încercarea de a scăpa din Imperiul Răului condus de satrapul de la Kremlin, sau, în cazul oligarhilor, pentru a scăpa de sancțiunile occidentale. 

Presa turcă spune că în Antalya a existat în luna februarie o creștere de 51%, comparativ cu datele din februarie 2021, a căutărilor venite din Rusia de proprietăți de vânzare, numărul rușilor care locuiesc acum acolo apropiindu-se de 30.000, în timp ce ucrainenii din oraș sunt numai în număr de aproximativ 8.000. Achizițiile de case de către ruși au crescut cu 96% față de aceeași lună a anului trecut, iar numărul mare al rușilor care caută o locuință a făcut chiriile să crească vertiginos, până la 100% în anumite cartiere din Antalya. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.