Maia Sandu pune punctul pe ”i”: Neutralitatea R.Moldova NU e respectată. Avem armata RUSĂ pe teritoriul țării. Ne confruntăm cu vulnerabilități majore de securitate


Maia Sandu pune punctul pe ”i”: Neutralitatea R.Moldova NU e respectată. Avem armata RUSĂ pe teritoriul țării. Ne confruntăm cu vulnerabilități majore de securitate

Președinta R.Moldova – am numit-o pe proeuropeana Maia Sanduvorbește oficial, în sfârșit, despre faptul că mult-invocata ”neutralitate” a republicii nu există și nici nu poate să existe, deși e stipulată în Constituție, în condițiile în care R.Moldova are trupe rusești de ocupație pe teritoriul său – e vorba despre așa-zisa Transnistria, o rușine planetară.  

”Avem vulnerabilități majore de securitate”, a subliniat Maia Sandu. 

De asemenea, Maia Sandu a punctat că nu deține informații din care să reiasă că R.Moldova se confruntă cu un pericol rusesc iminent, așa cum se întâmplă în prezent în Ucraina. 

„Nu avem informații despre un risc iminent la adresa R.Moldova, dar avem vulnerabilități majore de securitate. Suntem o țară cu neutralitatea scrisă în Constituție, dar care nu se respectă. Avem armata rusă pe teritoriul țării”, a explicat Maia Sandu, într-o conferință de presă organizată cu ocazia vizitei președintei Slovaciei.

Ea a mai încredințat și că autoritățile fac tot posibilul pentru a menține liniștea și pacea în R.Moldova. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.