Profesoara universitară Ana Guțu solicită interzicerea PSRM și a celorlalte partide rusofile din R.Moldova. Șor, Usatîi și Voronin sunt și ei vizați. Agenții și infractorii Rusiei


Profesoara universitară Ana Guțu solicită interzicerea PSRM și a celorlalte partide rusofile din R.Moldova. Șor, Usatîi și Voronin sunt și ei vizați. Agenții și infractorii Rusiei

Profesoară universitară, fostă deputată, fostă secretară de stat a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) și una dintre cele mai cunoscute și mai respectate voci ale Partidului Unității Naționale (PUN), doamna Ana Guțu solicită, pe Facebook, interzicerea partidelor rusofile din R.Moldova, așa cum de altfel s-a întâmplat și în Ucraina. De asemenea, Guțu solicită și interzicerea propagandei rusofile, cu atât mai mult cu cât R.Moldova are o lege în acest sens, dar care nu este deloc respectată. 

Solicitarea interdicției vizează în mod direct PSRM-ul condus de infractorul rusofil Igor Dodon – atragem atenția că peste 30 de căpetenii ale PSRM sunt implicate, într-o formă sau alta, în spălarea de bani rusești din Bahamas, banii fiind apoi pompați în campania prezidențială a lui Dodon dar și în buzunarele mai multor PSRM-iști din anturajul acestuia. O serie de lideri și deputați socialiști sunt agenți ai FSB/GRU cu acte în regulă. Faptul că justiția nu a făcut încă nimic în acest sens se explică prin căpușarea justiției cu rusofili și agenți de influență ai Rusiei.  

Solicitarea Anei Guțu vizează și partidul infracțional și kremlinofil Șor, al cărui lider este fugit din R.Moldova tocmai pentru a scăpa de brațul legii. Sub incidența acestei cereri ar intra și Partidul Comuniștilor condus de Voronin – amintim că de-a lungul anilor comuniștii și socialiștii s-au tot succedat la putere doar pentru a da senzația că cele două grupări ar fi cumva diferite, însă ambele au făcut și fac jocurile Rusiei. Nici partidul infractorului fugar Renato Usatîi nu ar scăpa dacă o astfel de decizie ar fi pusă în practică. 

Solicitarea profesoarei Ana Guțu:

”În condițiile războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, care rezistă eroic în fața agresorilor teroriști, Republica Moldova trebuie să reacționeze prompt: să interzică prin lege partidele pro-ruse și discursul public pro-Kremlin ca fiind un mare pericol pentru securitatea cetățenilor”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.