Oficiali americani din domeniul Apărării: Coreea de Nord se pregătește pentru un nou test nuclear


Oficiali americani din domeniul Apărării: Coreea de Nord se pregătește pentru un nou test nuclear

Coreea de Nord s-ar putea pregăti pentru teste nucleare, dat fiind faptul că sateliții americani de spionaj au detectat noi tuneluri săpate în țară, într-o locație în care au fost efectuate astfel de teste în trecut, au declarat doi oficiali americani ai Apărării pentru Fox News.

Oficialii au spus că săpăturile indică faptul că va avea loc un alt test nuclear. Coreea de Nord a efectuat șase teste de arme nucleare în trecut.

Potrivit oficialilor din domeniul Apărării, analiștii de informații au descoperit echipamente de excavare active în Kilju, situat în provincia Hamgyong, într-un loc unde a fost efectuat cel mai recent test de arme nucleare, în septembrie 2017.

Vestea vine la câteva zile după ce Coreea de Nord a efectuat prima lansare de rachete balistice intercontinentale din ultimii patru ani, liderul nord-coreean Kim Jong-un declarând că intenționează să dezvolte o capabilitate de atac mai puternică.

MAI MULTE DETALII: Coreea de Nord confirmă testarea celei mai mari rachete ICBM și promite că se pregătește pentru o confruntare "de lungă durată" cu SUA

Lansarea rachetei a fost al doisprezecelea test de armament al Coreei de Nord din acest an. Acest test a inclus o rachetă Hwasong-17 cu rază lungă de acțiune, despre care analiștii cred că este menită să ajungă oriunde în SUA.

Dimensiunea rachetei sugerează că este destinată să transporte mai multe focoase nucleare. Coreea de Nord are deja rachete care pot transporta un singur focos și pot ajunge în cea mai mare parte a SUA. 

Dictatorul Kim Jong-un pretinde că, prin dezvoltarea capabilităților militare, are în vedere o misiune pacificatoare, de descurajare, mai precis "de a preveni războaie".

"Numai atunci când cineva este echipat cu capacități formidabile de lovitură, cu o putere militară copleșitoare care nu poate fi oprită de nimeni, se poate preveni un război, se poate garanta securitatea țării și punerea sub control a tuturor amenințărilor și șantajelor imperialiștilor", a declarat Kim Jong-un. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.