VIDEO. Se întoarce roata războiului? Rusia acuză Ucraina că a lansat un atac pe teritoriul Federației, provocând un incendiu devastator la un depozit de petrol


VIDEO. Se întoarce roata războiului? Rusia acuză Ucraina că a lansat un atac pe teritoriul Federației, provocând un incendiu devastator la un depozit de petrol

Guvernatorul regional al orașului rus Belgorod a acuzat forțele militare ucrainene că ar fi folosit elicoptere militare pentru a atac un depozit de petrol al localității aflate la 40 de kilometri de granița Federației Ruse cu Ucraina. 

Viaceslav Gladkov, un apropiat al lui Putin, care l-a instalat în funcție în 2020, a scris pe canalul său de Telegram că un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineață, la un depozit de carburant ca urmare a unor atacuri aeriene lansate de forțele ucrainene. Două persoane au fost rănite, dar nu grav, și mai multe străzi din apropiere au fost evacuate de teama unei explozii, a mai spus guvernatorul. 

Ucraina nu a comentat acuzațiile, însă nu este exclus ca aceste atacuri să fie lansate chiar de Rusia, sub steag fals, pentru a justifica o eventuală escaladare a războiului.

Rusia a mai susținut și la începutul săptămânii că Ucraina ar fi atacat un depozit de muniție de lângă Belgorod, dar acel incident s-a dovedit a fi, până la urmă, o eroare umană. 

Imagini video AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.