"Treptat toți trădătorii vor fi pedepsiți!". Zelenski a luat decizia de a degrada 2 generali


"Treptat toți trădătorii vor fi pedepsiți!". Zelenski a luat decizia de a degrada 2 generali

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că a degradat doi generali, pe care i-a calificat drept "trădători".

"Astăzi s-a luat o altă decizie. E cu privire la anti-eroi. Nu am timp acum să mă ocup de toți trădătorii. Dar treptat toți vor fi pedepsiți!", a spus Zelenski.

"De aceea, fostul șef al Departamentului principal de securitate internă al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Naumov Andriy Olehovych, respectiv fostul șef al Oficiului Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Herson, Kryvoruchko Serhiy Oleksandrovych, nu mai sunt generali", a mai declarat acesta. 

Zelenski nu a spus în mod explicit motivul pentru care generalii au fost degradați, dar a precizat: "Conform articolului 48 din Statutul disciplinar al forțelor armate ale Ucrainei, acei militari dintre ofițerii superiori care nu s-au decis care e țara lor, care încalcă jurământul militar de loialitate față de poporul ucrainean în ceea ce privește protecția statului nostru, libertatea și independența acestuia, vor fi inevitabil degradați!". 

În timpul discursului, Zelenski le-a mai spus ucrainenilor că "luptele vor continua", întrucât e "un drum foarte greu de parcurs pentru a obține tot ceea ce ne străduim".

"Invadatorii își canalizează creativitatea bolnavă asupra zonelor ocupate temporar din regiunea Herson", a adăugat acesta. 

"În Donbas, la Mariupol, în direcția Harkiv, trupele rusești continuă cu arsenalul de lovituri. Lovituri puternice", a conchis Zelenski. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.