207 europarlamentari solicită UE să adopte 5 măsuri care ar zgudui în mod real Kremlinul


207 europarlamentari solicită UE să adopte 5 măsuri care ar zgudui în mod real Kremlinul

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan și alți 206 europarlamentari au semnat o scrisoare prin care solicită Comisiei Europene, Consiliului European și Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borell, să impună sancțiuni multe mai dure împotriva Rusiei pe fondul atrocităților comise de forțele rusești în Ucraina.

Printre sancțiunile cerute de eurodeputați figurează și impunerea embargoului total pe importurile energetice din Rusia, dar și excluderea tuturor băncilor rusești din SWIFT. 

Redăm postarea eurodeputatului Siegfried Mureșan:

"Uniunea Europeană trebuie să reacționeze imediat în fața masacrului civililor din Bucea și a tuturor crimelor de război ale Federației Ruse în Ucraina

Am co-semnat o scrisoare alături de 206 europarlamentari în care cerem de urgență adoptarea de noi sancțiuni împotrivă Federației Ruse.

În scrisoarea adresată președintelui Consiliului European, Charles Michel, președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borrell, cerem:

- embargo total la importurile de gaz, petrol și cărbune dinspre Federația Rusă;

- interzicerea vaselor și produselor rusești în toate porturile europene;

- excluderea tuturor băncilor rusești de la sistemul de plăți Swift;

- extinderea sancțiunilor către oligarhii, oficialii și funcționarii rusi apropiați de regimul lui Putin;

- în plus, trebuie să creștem sprijinul în Ucraina, oferind mai mult echipament militar, inclusiv prin Instrumentul European pentru Pace.

Oamenii nevinovați din Ucraina au nevoie urgentă de ajutorul nostru. Trebuie să fim uniți și să folosim toate instrumentele de care dispunem pentru a presa Rusia să renunțe la acest război absurd, în care sunt atacate școli, spitale și în care trupele ruse masacrează ​civilii din Ucraina".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.