Ambasadorul Ucrainei în Israel îl invită pe ministrul israelian de Finanțe să meargă la Bucha, în urma declarațiilor controversate despre masacru


  • ACP
  • Apr 5, 2022 15:00
  • 2062
Ambasadorul Ucrainei în Israel îl invită pe ministrul israelian de Finanțe să meargă la Bucha, în urma declarațiilor controversate despre masacru

UPDATE: Israelul schimbă macazul și acuză fără echivoc Rusia de comiterea de crime de război în Ucraina. Declarația ministrului israelian de Externe

Dacă luna trecută premierul Israelului, Bennett, a fost acuzat în mai multe rânduri că nu a condamnat explicit Rusia ca țară agresoare care a invadat Ucraina, așa cum făcuse ministrul Externelor, Yair Lapid, ieri a fost rândul ministrului Finanțelor din Israel, Avigdor Lieberman (foto 1), să își atragă nemulțumirea Guvernului de la Kiev. 

Vorbind la postul de radio al armatei israeliene, ministrul Lieberman a spus despre masacrul de la Bucha, unde au fost descoperiți aproape 300 de ucraineni uciși de armata rusă și îngropați în gropi comune, că "toți condamnăm crimele de război", însă "există acuzații reciproce aici... Ucraina dă vina pe Rusia, iar Rusia dă vina pe Ucraina".

Ca și cum asta nu era de ajuns, Lieberman a continuat spunând că "în loc să condamnăm o parte, trebuie să înțelegem că există un război sângeros acolo și trebuie să menținem poziția morală a Israelului și, în același timp, interesele noastre", adăugând că prioritățile sale privesc Israelul "în primul rând".

Imediat după aceste declarații făcute la postul de radio KAN Reshet Bet, ambasadorul Ucrainei în Israel, Yevgen Korniychuk, a răspuns invitându-l pe ministrul Lieberman în Ucraina. 

"Îl vom duce cu un convoi la Bucha și în alte locuri, unde poate vedea singur trupurile civililor și să întâlnească femeile care au fost legate și violate. Poate atunci va ști ce s-a întâmplat", a spus ambasadorul ucrainean. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.