Expulzați-l de urgență pe derbedeul FSB-ist Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei genocidare la București. Acest hal înjură România de pe vremea când era ambasador la Chișinău


Expulzați-l de urgență pe derbedeul FSB-ist Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei genocidare la București. Acest hal înjură România de pe vremea când era ambasador la Chișinău

Cel mai probabil, structurile de intelligence de la București evită să expulzeze spioni ruși de pe teritoriul României fiindcă locul acestora va fi luat imediat de alții noi-nouți, pe care trebuie să-i identifice și să le învețe obiceiurile, ceea ce presupune timp și noi necunoscute. Însă când toți partenerii țării din NATO și UE fac asta, trebuie să te raliezi acțiunii, pentru a nu facilita semne de întrebare ce nu-și au rostul. 

Consultantul politic Cristian Hrițuc punctează, pe Facebook, că românofobul sinistru Valeri Kuzmin – panarama KGB-istă care e ambasadorul Rusiei la București – trebuie expulzat de urgență din România. 

Ambasada Rusiei la București este, în mod indubitabil, un bârlog conspirativ al FSB/GRU. Valeri Kuzmin s-a evidențiat în repetate rânduri prin gesturi și luări de poziție anti-românești, atât la București cât și la Chișinău. Să amintim doar faptul că, în plin an Centenar, Kuzmin a declarat că dacă România vrea înapoi Basarabia ar trebui să facă ”un referendum, ca în Crimeea”, insultând astfel dezideratul istoric al Unirii.

În tinerețe, în plin război rece, Kuzmin și-a început activitatea diplomatică în Libia lui Gaddafi, unde terorismul de stat era unica activitate diplomatică. A fost mutat strategic prin lumea a treia, în zone de interes pentru Kremlin, finalmente fiind adus ambasador al Rusiei în Basarabia, unde a fost pregătit pentru actuala misiune din România. 

Pe 1 ianuarie 2012, tânărul Vadim Pisari a fost împușcat mortal de un soldat din trupele de ocupație ale Rusiei, cu gloanțe interzise de ONU, la punctul de trecere de la Pîrîta-Dubăsari. Ambasador la Chișinău în acea perioadă, Kuzmin a găsit de cuviință să insiste oficial că tânărul ucis ar fi fost ”beat”, ceea ce este o minciună îngrozitoare împroșcată la adresa unei victime nevinovate. Unioniștii au cerut pe bună dreptate expulzarea lui Kuzmin, al cărui mandat a fost plin de astfel de derapaje.  

Parașutat la București – tocmai fiindcă e românofob notoriu –, Kuzmin s-a remarcat prin numeroase derapaje, scandaluri și insulte la adresa României. De altfel, Ambasada Rusiei susține toate mistificările istorice sovietice, insultând astfel memoria victimelor uriașului genocid cauzat de comunismul impus cu tancurile care au dezmembrat România. Toate aceste acțiuni subversive au degenerat scabros în contextul invaziei genocidare a Rusiei în Ucraina. 

Iată comentariul consultantului Cristian Hrițuc:

”Pot să înțeleg că tu nu vrei să expulzezi spionii de pe teritoriul tău. Există o logică. Îi știi, le cunoști modul de operare, cât pot și ce pot. Îi expulzezi pe ei și vor veni alții, pe care va trebui să îi identifici și să le cunoști obiceiurile. Dar, când toată lumea dă un semnal politic, trebuie să te raliezi și să fii parte din joc, nu să te singularizezi și să lași loc la alte interpretări. 

Consideri că sunt alte motive pe care le iei în analiză și nu expulzezi spionii de pe teritoriul tău, atunci dă măcar semnalul și spune-i lui Kuzmin că e ‹persona non grata› și invită-l să își facă bagajul să o ia încet spre locul în care rublele stau bine.

E o deciziei eminamente politică ce trebuie luată, mai ales când celelalte state o fac”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.