Ștefan cel Mare, Decebal și Baba Dochia au ajuns personaje în primul joc video pe blockchain! Universul jocului se inspiră din mitologia românească


Ștefan cel Mare, Decebal și Baba Dochia au ajuns personaje în primul joc video pe blockchain! Universul jocului se inspiră din mitologia românească

Puzzles Crusade este primul joc de tip RPG lansat pe blockchain de un start-up din București, inspirat din mitologia românească. 

Jocul video este compatibil cu sistemele de operare iOS și Android și  a fost dezvoltat de o echipă de români. Universul din interiorul jocului va fi dominat de folclorul românesc, având în centrul său personaje precum Ștefan cel Mare, Decebal, Baba Dochia sau piticul Statu-Palmă-Barbă-Cot.

Puzzles Crusade calcă pe urmele tradiției unor jocuri de succes precum Empires and Puzzles sau World of Warcraft, doar că de această dată jocul va fi dezvoltat pe blockchain, ceea ce presupune că jucătorii vor deține dreptul de proprietate asupra bunurilor lor digitale. Acest aspect oferă inclusiv posibilitatea de vindere a bunurilor digitale și de a converti timpul investit în joc în criptomonede. 

În mai 2022 va avea loc prima vânzare limitată de NFT-uri rare, printre aceste personaje numărându-se și ”Ștefan cel Mare”. După vânzarea inițială, nu vor mai apărea niciodată mai multe copii ale acestor personaje pe care dezvoltatorii le numesc Genesis. 

Nu în ultimul rând, echipa promite tuturor celor care vor deține un personaj Genesis o serie de beneficii:

– Primirea gratuită (Airdrop) a altor eroi în primele luni de lansare a jocului;

– Primirea gratuită a altor asseturi din joc (arme de luptă, haine, resurse, etc);

– Posibilitate de stacking, adică un mecanism crypto prin care blochezi/îngheți un asset (în cazul de față un NFT) pentru o recompensă în criptomonede. 

Până în prezent, în universul crypto nu există jocuri captivante precum cele tradiționale. Majoritatea celor care își dedică timpul acestor jocuri o fac exclusiv pentru premiile crypto pe care le pot câștiga. Dezvoltatorii români și-au propus să construiască primul joc crypto care să ofere o experiență de joc plăcută, asigurând în același timp și o sursă de venit sustenabilă pentru jucătorii dedicați. 

Mai mult decât atât, comunitatea de jucători și de deținători de NFT-uri vor putea participa prin vot, la evoluția viitoare a jocului și a modului în care vor fi distribuite veniturile acumulate în trezoreria comună a jocului. 

Tehnologia Blockchain este folosită în special în industria criptomonedelor, dar este aplicabilă în numeroase domenii, cum ar fi cel al jocurilor video. Unul din principalele canale de comunicare cu comunitate interesată se va face prin intermediul paginii oficiale de Twitter, iar descrierea minuțioasă a jocului o veți găsi pe pagina oficială – AICI

Jocurile video pe blockchain devin din ce în ce mai populare datorită NFT-urilor (bunuri digitale care aparțin jucătorului și care în timp se apreciază în valoare) și a conceptului de play-to-earn, adică posibilitatea de a câștiga premii în criptomonede pe măsură ce joci. În anumite regiuni din Asia de Sud-Est, jocurile pe blockchain au devenit job full-time. Pe termen lung, jocurile de tip play to earn reprezintă un pilon important al conceptului numit Metaverse în curs de formare, acolo unde sintagma „a îmbina utilul cu plăcutul” se aplică la propriu pentru toți participanții.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.