Iurie Reniță, APEL către PAS: Luați-le privilegiile și înlesnirile lui Dodon și alor săi. Sunt îndopați anual cu 10 milioane lei!


Iurie Reniță, APEL către PAS: Luați-le privilegiile și înlesnirile lui Dodon și alor săi. Sunt îndopați anual cu 10 milioane lei!

Fost deputat și ex-ambasador al Basarabiei la București, Iurie Reniță somează guvernarea PAS să-i ridice beneficiile și înlesnirile infractorului rusofil Igor Dodon, care, din postura de fost președinte al R.Moldova, cheltuie annual 2,5-3 milioane de lei doar pentru paza lui de corp și mașina de serviciu. 

De altfel, împreună cu rusofila agresivă Zinaida Greceanîi (fostă șefă a Parlamentului) și cu Ion Chicu (ex-premier de aceeași speță) fosta administrație Dodon suge anual R.Moldova de aproximativ 10 milioane lei.  

Este de neînțeles, punctează Iurie Reniță, de ce puterea de la Chișinău le menține privilegiile și beneficiile acestor personaje puțin spus toxice, având în vedere atât nenorocirile pe care le-au făcut și girat cât și o tristă realitate: R.Moldova e cel mai pauperizat stat din Europa, cu cei mai săraci și sărmani pensionari și cetățeni. Vă prezentăm comentariile postate de Iurie Reniță pe Facebook: 

”De vreme ce actuala majoritate parlamentară PAS-istă nici după 9 luni de activitate nu include în agenda legislativului proiectele de legi privind eliminarea beneficiilor și înlesnirilor după expirarea mandatului pentru președintele statului, președintele parlamentului și a prim-ministrului rezultă că cei care au adus vremurile bune sunt foarte fericiți că cel mai corupt și antinațional președinte al Republicii Moldova cheltuie din pensiile de nimic ale cetățenilor noștri doar pentru paza lui de corp și mașina de serviciu circa 2,5-3 milioane de lei anual (și așa va fi timp de 4 ani!). Împreună cu ex-președintele parlamentului și ex-prim-ministru toți aceștia înghit pe parcursul 1 an la 10 milioane de lei.

Încă din 2019, împreună cu deputatul Lilian Carp, am elaborat și prezentat mai multe inițiative legislative pentru a anula orice facilități și înlesniri pentru ex-deținătorii celor 3 funcții în stat, pornind de la realitatea absolut firească că, odată cu finalizarea mandatului, i-au sfârșit și privilegiile, indiferent de funcțiile deținute anterior. Ei bine, atunci la putere era camarila socialistă, nu era majoritate parlamentară, dar care sunt astăzi impedimentele pentru a adopta acele inițiative legislative: respectul față de Dodon pentru activitatea lui "prodigioasă și multilaterală întru binele poporului moldovenesc", pentru " Kuliok", Bahamas sau gratitudinea pentru înjositoarea lui "politică externă echilibrată"?

Ca să menții în continuare aceste beneficii și înlesniri în cel mai pauperizat stat din Europa, cu cei mai săraci și sărmani pensionari și cetățeni, este un act de sfidare față de electoratul care ți-a acordat o majoritate parlamentară anume pentru a face dreptate, inclusiv pentru eliminarea (absolut nejustificată) a privilegiilor foștilor președinți de stat, președinți de parlament și prim-miniștri”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.