Așa-zisa ”Uniune a Ofițerilor” e o ramificație a coloanei a cincea rusești din R.Moldova. Generalul rusofil Gaiciuc e un pion al FSB-GRU. Ce mai așteaptă SIS și Procuratura? Dezvăluirile și acuzațiile jurnalistului Gheorghe Mărzencu


Așa-zisa ”Uniune a Ofițerilor” e o ramificație a coloanei a cincea rusești din R.Moldova. Generalul rusofil Gaiciuc e un pion al FSB-GRU. Ce mai așteaptă SIS și Procuratura? Dezvăluirile și acuzațiile jurnalistului Gheorghe Mărzencu

Sub directa oblăduire și coordonare a generalului rusofil și românofob Victor Gaiciuc (umflat cu pompa în epocile lui Voronin și Dodon), de ceva vreme în R.Moldova a apărut auto-intitulata Uniune a Ofițerilor, care, în realitate, este o structură a coloanei a cincea rusești din spațiul pruto-nistrean.  

Amintim că sinistra minciună rusească referitoare la cei 30.000 de sirieni care ar fi fost ”așteptați în R.Moldova” a pornit chiar din sediul așa-zisei Uniuni a Ofițerilor, a cărei titulatură pompoasă este o altă minciună, întrucât această structură trădătoare nu-i reprezintă nici pe departe pe toți ofițerii din stânga Prutului, mulți știind prea bine cine sunt generalul de paie Gaiciuc și acoliții săi care primesc ordine de la FSB și GRU.

Marea problemă e că această structură subversivă are potențial paramilitar și reprezintă o breșă evidentă în ceea ce privește securitatea națională. Pe fundalul războiului genocidar și neprovocat pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina, așa-zisa Uniune a Ofițerilor a devenit din ce în ce mai agresivă, ba chiar și-a permis să amenințe public majoritatea parlamentară care a interzis simbolurile războaielor bolșevico-putiniste: panglica colorado, semnele Z și V.

Publicist basarabean stabilit în Germania, Gheorghe Mărzencu radiografiază, pe Facebook, scopurile și motivațiile apariției așa-zisei Uniuni a Ofițerilor, anunțând public că se oferă să pună la dispoziția autorităților și presei din stânga Prutului dovezile și concluziile investigațiilor sale ce-i țintesc pe Victor Gaiciuc și pe ceilalți trădători întorși cu cheița rusească. Totodată, publicistul trage un semnal de alarmă privind letargia găunoasă a autorităților de la Chișinău. 

Podul.ro vă prezintă în integralitate dezvăluirile și acuzațiile domnului Gheorghe Mărzencu:

”Cum arată trădătorii

‹Lumea rusă› putinistă (‹Pусский мир›) este lumea vărsării sângelui omenesc, lumea terorii, lumea naZZismului secolului 21.

Toate pretențiile sale diabolice rezidă în supremația unei națiuni în fața altora și se reduc la MOARTEA oamenilor de alte etnii, în special a ucrainenilor. Moartea oamenilor din altă lume, a oamenilor din lumea normală.

Prin urmare, lumea rusă este însuși Diavolul, indiferent de faptul că ea este îmbrăcată în straie creștinești, cu patriarh și mitropoliți sau călugări de felul celor de la mănăstirea rupestră Orheiul-Vechi. 

(Zguduitor: zilele curente, am putut vedea niște imagini, în care un călugăr de la Orheiul-Vechi justifică vărsările de sânge ucrainean..!)

Atunci când lumea rusă în spațiul pruto-nistrean se crede la ea acasă, trebuie să ni se trezească instinctul autoconservării. Dacă ea ajunge cumva la putere, casele noastre, ale românilor din Basarabia, se vor transforma și ele în Bucea sau Mariupol. Iar grădinile noastre vor deveni cimitire cu gropi comune ale moldovenilor conștienți de originea lor ROmânească.

---

În sensul „lumii ruse” putiniste, feroce și antiumane, în Republica Moldova s-a afișat recent o organizație LEGALĂ, dar trădătoare de neam, auto-întitulată Uniunea Ofițerilor din R. Moldova.

Vă amintiți de teza cu 30.000 de sirieni „așteptați în Republica Moldova”, din campania electorală 2016? 

Această mare minciună s-a născut și a fost difuzată pe larg, din sediul Uniunii Ofițerilor din R.M. – a scris și presa încă atunci despre asta.

Am urmărit mai mult timp activitatea trădătoare de neam, în fond concordantă cu „lumea rusă”, a acestei organizații de coloană a cincea în spațiul pruto-nistrean.

Este o organizație/lume respingătoare, anacronică, contrară bunului simț – de la personajele ei de căpetenie, până la acțiunile ei profasciste, pro-putiniste.

Să le luăm pe rând, măcar câteva.

Denumirea acestei organizații, „Uniunea Ofițerilor din R.M.”, pretinde a fi a tuturor ofițerilor din R.M. Însă tocmai prin asta, poartă în sine sensul fals al manipulării ofițerilor de bună credință din R.M., care pot cădea în plasa denumirii. 

Unii au și căzut, aflându-se deja printre brutele putiniste ale organizației. Alți ofițeri de treabă însă au disecat, fără mult efort, ce se ascunde după această denumire a asociației, și se țin la distanță de ceea ce le pare acum pe bună dreptate – cauză trădătoare.

Tot ce face această organizație – adunări, manifestații, pagini de internet etc – este făcut în limba rusă, doar câte ceva insignifiant tradus în română. 

Președintele acestei uniuni este Victor Gaiciuc, un general de paie din R.M., dar și el cu mari pretenții trădătoare, pe care și le-a putut realiza numai în regimurile „lumii ruse” din R.M. – al lui Voronin și al lui Dodon, ocupând postul de ministru al Apărării. 

Nu e de mirare că acest gaiciuc trădător este și el un copil al kuliokului, mai dihai decât orice steluță de pe epoleții săi. Faptul că el a ajuns ministru al apărării denotă modul caricatural al întregului stat R.Moldova, apărut ca un avorton istoric stalinist-hitlerist pe pământul României.

Aflarea acestui general în libertate, atunci când el sfidează chiar și legile statului, prin declarații publice, demonstrează că și organele acestui stat în lungă devenire, care ar trebui să-l pună la respect, se află și ele sub impresia unei așteptate „lumi ruse” cu gaiciuci pe cai albi.

Nu am fost deloc surprins să-l găsesc în această organizație și pe Boris Șapovalov, un vechi coleg de al meu, pe care în ultimul timp îl întâlnesc în spațiul public în ipostaze jenante, detestabile.

S-a făcut mare activist al lumii ruse, unul de frunte, cum s-ar spune - „un ideolog local al străinătății dezolante”, demonstrând o gândire de grotă, cam în orice atitudine a sa. Se dă cu părerea, debitează niște enormități, de îți vine să pufnești în râs…

Doar un simplu exemplu.

Ca istoric, el a pretins să scrie împreună cu Gaiciuc o carte despre războiul lui Stalin în Basarabia, la fel de crunt ca cel de astăzi în Ucraina.

Dar le-a ieșit ca… întotdeauna. 

Întitulată „Плацдармы победы на Днестре” (RO: Capetele de pod ale biruinței la Nistru) este plină de minciuni bolșevice, pe care le poate combate astăzi și un elev de școală. 

Evident, cărțulia nu a putut fi editată fără banii kuliolkului Dodon – chiar ei anunță asta, pe frontispiciu.

De altfel, Șapovalov, care n-a făcut vreodată se pare nici armata la sovietici, cu atât mai mult cea națională a R.M., îl aflăm astăzi cu grad de maior sau chiar colonel al Armatei Naționale a R.M. 

Poartă uniformă militară oriunde îi vine bine, agățându-și pompos o serie de distincții de luptă, inclusiv ale R.M. 

Toate astea însă sunt gesturile gratuite și subversive ale lui Gaiciuc, când generalul era ministru al apărării în R.M.

De altfel, dispunem de mai multe documente, în care Gaiciucul cel mai trădător a oferit ordine și medalii ale Republicii Moldova diverșilor soldați ai „lumii ruse”. 

La sigur, Procuratura, SIS și alte organe de protecție a securității statului au mult de lucru. Însă întrebarea e – de ce nu au făcut-o până acum? 

Personal, sunt gata să ofer celor interesați documentele pe care le am la dispoziție, ce confirmă abuzul de putere al generalului Gaiciuc, în timpul când era ministru. (La tema aceasta vom mai reveni.)

Și simbolica Uniunii Ofițerilor din R.M. indică de-a dreptul la elementul străinătății în activitatea organizației. Este plină de semne bolșevice, staliniste, sovietice și/sau putiniste. 

Și nici un simbol național al românimii sau măcar al R.M. nu veți găsi în ea, decât doar niște fragmente de gen militar.

Însuși logoul principal, afișat și pe site-ul organizației, este o clonă a emblemei odioasei poliții sovietice, evoluată de-a lungul timpului prin abrevierile VCK – GPU – NKVD –KGB, ca să o aflăm astăzi cu inițialele FSB Russia. 

Steaua roșie pe fundalul scutului și spadei cekiste, foste instrumente și simboluri ale morții de-a lungul anilor în URSS, le găsim astăzi în prim-plan pe stema Uniunii Ofițerilor.

Despre rolul violent al acestei organizații militare a străinătății vorbește și ARMA de pe steluța sa de logo – o armă ce poate fi întâlnită numai pe drapelele unor entități din jungla africană sau amazoniană.

Numai că pe stema Mozambicului, bunăoară, stă automatul Kalașnikov, iar pe blazonul Uniunii Ofițerilor din Moldova e carabina lui Putler, alături de elementele sângeroase ale cekiștilor.

Ce aspect pozitiv poate să imprime societății o organizație care poartă asemenea însemne? Ce liniște sau viitor ar putea genera urmașii lui Zzerjinski, Ejov, Beria, Andropov..? 

Morți noi pe la margine de sate? Noi deportări? Un nou gulag..?

De fapt, întrebarea normală e – oare cât sânge poate să ne aducă o asemenea organizație? 

Numai să-i vină bine..! Numai să calce fascistul putleris în Odessa..! Numai să ajungă peste noi „lumea rusă” care e obscurantismul total al începutului de mileniu..! Atunci gaiciucii reacționari ne vor da răspunsul, pe care putem să-l știm de astăzi…

Zilele curente, Parlamentul R.Moldova a interzis simbolurile agresive ale războaielor bolșevico-putiniste: panglica colorado, semnele Z și V etc. (Trebuiau interzise toate simbolurile fascismului, comunismului și putinismului – e de altă discuție.) 

Dar iată că, în reacție, uniunea gaiciucilor a lansat o declarație care avertizează guvernarea searbădă actuală că ar fi comis o eroare. 

Gaiciucii vor să dea de înțeles că sunt aici tari, că încă puțin și cei care au exclus însemnele fasciste din spațiul public ar putea să regrete.

Este de fapt o avertizare către toată lumea liberă și normală din Republica Moldova, dar și de mai departe.

Uniunea Ofițerilor din R.M. se vrea un stat în stat. De fapt, așa și a fost în perioadele kuliokarilor. A generat doar antiromânism, diversionism putinist și gândire perimată bolșevică.

Ofițerii de bună credință, care au nimerit în această organizație antinațională, ar trebui să-și dea seama unde se află, să revină la valorile normale ale lumii normale.

Uniunea Ofițerilor este lumea trecutului, lumea întunericului.

Dar de ce statul Republica Moldova, cu toate instituțiile sale de suprimare a diversiunilor străinătății negre, tace pe la margini???

Sper să se autosesizeze organele interesate de ordine și securitate în statul de pe malurile Bâcului.

Dispunem de materiale directe ale diversionismului și obscurantismului Uniunii Ofițerilor din R. Moldova, la care vom reveni.

Și aș mai avea o întrebare: oare de ce doar eu, o umilă persoană privată, de nicio importanță între Prut și Nistru, trebuie să fiu unicul care investighează cazul acestei organizații subversive și trădătoare?

De ce armata de centre sigure și consilieri plătiți ai actualei puteri, care se scaldă (în salarii) prin proiectele europene, abordând doar problemele ce le convin lor, NU s-au apucat până astăzi să scaneze și să semnalizeze spațiile de activitate ale statului pe care s-au apucat să-l servească???

---

Prietenilor mei, transmit de la mine, numai bine!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.