Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului îl demolează pe Putin: E zdravăn la cap? Nu există nici o scuză pentru a distruge o țară, a o face una cu pământul și a ucide oameni


Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului îl demolează pe Putin: E zdravăn la cap? Nu există nici o scuză pentru a distruge o țară, a o face una cu pământul și a ucide oameni

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Cipru condamnă ferm invadarea Ucrainei de către Rusia, declarând că „nu există nici o scuză” ca președintele rus Vladimir Putin să „distrugă o țară, să o facă una cu pământul, să omoare oameni”, explică etnologul, publicistul și traducătorul Gheorghiță Ciocioi, pe grupul Facebook SynopsisRO.

Vă prezentăm în integralitate postarea amintită: 

”Arhiepiscopul s-a întrebat retoric, în cadrul unui interviu de televiziune, dacă liderul rus are ‹bun simț›. El a adăugat că ar fi ‹primul care ar binecuvânta un război defensiv›, dar că ‹egoismul, dacă nu cumva tradus prin prostie›, conducerii ruse ‹nu cunoște limite›.

Arhiepiscopul Hrisostom a pus sub semnul întrebării îmbrățișarea creștinismului ortodox de către Putin, inclusiv sinceritatea pelerinajelor acestuia la Iordan, subliniind că nu există nici o logică în ceea ce face președintele rus în Ucraina, acțiunile lui Vladimir Putin arătând că el nu este creștin. 

‹Nu știu dacă acest om e zdravăn la minte. Poate conduce un stat nuclear?›, s-a mai întrebat mitropolitul cipriot”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.