În încercarea de a-și menține efectivele, armata americană oferă bonusuri de până la 50 de mii de dolari celor care vor să se înroleze cât mai repede


  • ACP
  • Apr 14, 2022 14:21
  • 5927
În încercarea de a-și menține efectivele, armata americană oferă bonusuri de până la 50 de mii de dolari celor care vor să se înroleze cât mai repede

Forțele armate ale SUA au anunțat că oferă bonusuri substanțiale pentru tinerii care doresc să se înroleze până în vară, în condițiile în care numărul militarilor ar fi scăzut, parțial din cauza faptului că s-ar înrola mai puțini tineri în acesta perioadă, respectiv din pricina faptului că unii au plecat din armată deoarece nu au fost de acord cu obligația de a se vaccina împotriva COVID-19. 

Forțele Aeriene au anunțat săptămâna aceasta că oferă sume care ajung până la 50.000 dolari, după ce, săptămâna trecută, Marina a anunțat că oferă un bonus de 25.000 de dolari pentru înrolare, atât timp cât recruții sunt dispuși să plece la unitățile militare cât mai repede.  

Referindu-se la situația aceasta, generalul-maior Ed Thomas, comandantul Serviciului de recrutare al Forțelor Aeriene, a explicat: "Dacă am fi o companie, am fi în continuare în negru, am avea în continuare profit, dar marjele noastre de profit și capitalul nostru disponibil, acele cifre sunt într-o tendință de scădere chiar acum".

Aviația militară are 16 domenii care oferă bonusuri pentru cei care se înrolează pentru contractele de patru ani, începând de la posturile pentru asamblarea și ambalarea muniției, repararea stațiilor radio ori întreținerea bombardierelor. Dacă aceste domenii au bonusuri ce ating un prag de doar 10.000 de dolari, bonusurile cele mai consistente se dau pentru contracte de șase ani și sunt pentru posturile ce presupun mai multă pregătire ori care sunt mai periculoase, cum ar fi bonusul de 40.000 dolari disponibil pentru o carieră de specialist în supraviețuire, rezistență și evadare, care presupune pregătirea aviatorilor pentru supraviețuire în spatele liniilor inamice. Cei care semnează contracte pentru posturile de operatori speciali de război și tehnicieni specializați în explozibili și bombe primesc bonusul de 50.000, deoarece acestea sunt considerate cele mai periculoase slujbe din cadrul Forțelor Aeriene. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.