Ministrul polonez al Justiției: "Nici măcar dovezile crimelor rusești asupra copiilor nu par să împiedice Berlinul să ajute Moscova"


Ministrul polonez al Justiției: "Nici măcar dovezile crimelor rusești asupra copiilor nu par să împiedice Berlinul să ajute Moscova"

UE a făcut din Rusia "monstrul imperialist" din prezent, a declarat ministrul Justiției din Polonia într-un interviu publicat vineri de ziarul Nasz Dziennik, acesta canalizându-și criticile mai ales către Germania. 

Zbigniew Ziobro, care este și procurorul general al Poloniei, a spus că ambițiile imperialiste ale Kremlinului au fost trezite de faptul că Occidentul a închis ochii la expansionismul Rusiei.

"Uniunea Europeană însăși a înțărcat acest monstru imperialist, care folosește metode staliniste, ucide jurnaliști incomozi, neagă adevărul istoric despre crimele Uniunii Sovietice, atacă Georgia și Ucraina", a spus Ziobro.

"Deși toată lumea știa că (Putin - n.red.) este un bandit internațional, totuși au făcut afaceri cu el", a adăugat acesta, 

Ministrul a atacat inclusiv sancțiunile impuse de UE împotriva Rusiei.

"Încă o dată, UE a venit cu sancțiuni slabe și în fiecare zi îi oferă lui Putin un miliard de euro, în principal prin acordurile puse la cale de Germania. Fiecare zi îi aduce lui Putin un miliard de euro, așadar dispune de fondurile de care are nevoie pentru a duce acest război", a subliniat Ziobro, mai ales cu privire la importurile de energie rusească. 

Ziobro a criticat în special Germania pentru blocarea livrărilor de arme grele către armata ucraineană, subliniind că "nici măcar dovezile crimelor rusești asupra copiilor (din Ucraina - n.red.) nu par să împiedice Berlinul să ajute Moscova".

În acest context, acesta a reamintit disputa privind statul de drept dintre UE și Polonia, menționând că obiecțiile Bruxelles-ului împotriva Poloniei veneau în tandem cu toleranța față de încălcările dreptului internațional comise de către Rusia. 

"Aceiași oameni ne predică despre valori și ne acuză că încălcăm democrația", a spus acesta.

El a avertizat, de asemenea, că politica Germaniei a presupus "dominarea UE de către Berlin, dar prin prisma cooperării strategice cu Rusia". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.