Modificați articolul 13 din Constituție. Așa-zisa ”limbă moldovenească” NU există. E inadmisibilă orice legitimare pe plan european a acestei minciuni rusești


Modificați articolul 13 din Constituție. Așa-zisa ”limbă moldovenească” NU există. E inadmisibilă orice legitimare pe plan european a acestei minciuni rusești

România este primul stat care declară că susține plenar atât aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană cât și marea ”temă de acasă” pe care trebuie să o facă Parlamentul de la Chișinău. 

România este cea mai energică în a-i face lobby celui de-al doilea stat românesc, Republica Moldova, în demersul său de aderare la Uniunea Europeană. 

La fel ca în 1991, când a fost primul stat care a recunoscut Republica Moldova, dându-i legitimitate pe plan internațional, România e un avocat de nădejde al moldovenilor în procesul de integrarea în lumea statelor civilizate. 

Este lăudabil faptul că autoritățile de la București înțeleg primejdiile care se pot abate oricând asupra vulnerabilei Republici Moldova, și astfel cer ca procesul integraționist să se accelereze. 

Totuși Chișinăul are multe teme de acasă de făcut, dintre care una este și modificarea articolului 13 din Constituție care menține Republica Moldova într-o zonă de influență rusească. Așa-numita sintagmă de ,,limbă moldovenească” nu reflectă realitățile științifice și istorice ale cetățenilor români dintre Prut și Nistru. Limba moldovenească NU există, e vorba despre un furt intelectual iar promovarea acestei minciuni pseudo-științifice nu înseamnă altceva decât un jaf la drumul mare făcut de marii apostoli ai moldovenismului asupra lingviștilor, etimologiștilor, gramaticienilor, și a tuturor celor care au contribuit și contribuie la constituirea limbii române. 

Este inadmisibilă orice legitimare pe plan european a acestei invenții creată în laboratoarele din RASSM. Este inadmisibilă orice legitimare pe plan european a acestei invenții creată în laboratoarele din RASSM. Dodoniștilor, comuniștilor și tuturor stataliștilor de teapa lor care practică schimbarea titlurilor manualelor școlare și științifice le reamintim că, potrivit Codului Penal al României, delictele contra proprietații intelectuale se pedepsesc corespunzător gravității faptei săvârșite. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.