Premierul Poloniei scoate în relief cum pot să contribuie cetățenii simpli la sancționarea Rusiei: Boicotarea produselor rusești, dar nu numai


Premierul Poloniei scoate în relief cum pot să contribuie cetățenii simpli la sancționarea Rusiei: Boicotarea produselor rusești, dar nu numai

În cel mai recent episod al podcastului său, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a vorbit, printre altele, despre sancțiunile impuse împotriva Rusiei, spunând că războiul din Ucraina ne afectează pe toți și, prin urmare, trebuie să ne unim cu toții în efortul de a-l opri.

Premierul polonez a abordat problema dezamăgirii pe care unii oameni o pot simți în legătură cu actualele sancțiuni economice. Deși țările la nivel individual, precum și organizațiile internaționale adoptă seturi de sancțiuni peste seturi de sancțiuni împotriva Rusiei în fiecare săptămână, pe măsură ce războiul continuă unii oameni ar putea simți că sancțiunile nu sunt suficient de eficiente.

Dar Morawiecki a atras atenția că inclusiv consumatorii individuali pot contribui la presiunea economică asupra Rusiei prin propriile lor alegeri individuale. După cum a spus acesta, fiecare consumator poate exercita o mică presiune asupra economiei ruse prin refuzul de a cumpăra produse rusești, dar și prin refuzul de a cumpăra produse de la companii internaționale care continuă să opereze în Rusia.

Acesta a mai precizat că războiul a sporit problema inflației, care a urcat la cote record, afectând multe țări, dar mai ales Polonia, care avea legături economice deosebit de strânse cu estul. Din cauza efectului războiului asupra economiei, unii chiar încep să catalogheze fenomenul drept "Putinflație".

În afară de boicotarea produselor rusești, care, în cuvintele prim-ministrului polonez, sunt "îmbibate în sânge", există și alte măsuri economice care pot fi luate. Mulți oameni au început aproape imediat și instinctiv să boicoteze mărfurile din Rusia, determinând comercianții cu amănuntul să le scoată de pe rafturi. Dar Morawiecki a adăugat că multe companii internaționale continuă să facă afaceri în Rusia și trebuie să fie și ele boicotate, îndemnându-și ascultătorii să caute pe internet o listă a întreprinderilor care continuă să opereze acolo. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.