ALERTĂ: Provocări mizerabile la Tiraspol. FSB și GRU au tras cu lansatorul de grenade în așa-zisul Minister al Securității pentru a da vina pe ”dușmanii externi”. MOTIVELE din spatele acestor demențe


ALERTĂ: Provocări mizerabile la Tiraspol. FSB și GRU au tras cu lansatorul de grenade în așa-zisul Minister al Securității pentru a da vina pe ”dușmanii externi”. MOTIVELE din spatele acestor demențe

Așa-zisul minister al Securității din așa-zisa Transnistria ar fi fost atacat cu lansatoare de grenade, susțin autoritățile-fantomă de la Tiraspol, într-un comunicat eliptic. 

Avertizăm că este mai mult decât probabil că incidentul (a se citi provocarea) a fost săvârșit chiar de serviciul secret al așa-zisei Transnistria (adică personal FSB/GRU).

Exploziile au avut loc în clădirea așa-zisului Minister al Securității (totuși, imaginile servite rămân neconcludente), însă în respectiva incintă nu era nimeni, deci nu există victime. Faptul că Tiraspolul acuză imediat după aceea, oficial, un așa-zis atac orhestrat de niște așa-zise forțe externe, arată că e vorba de o regie rusească. 

În așa-zisa Transnistria se trăiește ca în fosta URSS, cetățenii sunt atent supravegheați de FSB/GRU, fiind aproape imposibil ca un atac veridic asupra sediului securiștilor să fie cu putință, haideți să fim serioși. Caraghios e și că în același comunicat al Tiraspolului se punctează că zona ”atacului” ar fi ”izolată”, în condițiile în care întreaga fâșie transnistreană este izolată de serviciile secrete ale Kremlinului, și asta de trei decenii doar în istoria recentă.  

Tiraspolul nu indică încă Ucraina. Avertizăm însă că un astfel de atac chiar NU ar fi putut veni din R.Moldova, deși o serie de provocări regizate tot la Tiraspol asta au vrut să sugereze – amintim de provocarea școlilor și magazinelor care cică ar fi fost ”minate” de ”o grupare naționalistă moldovenească”. Provocările acestea sunt de o mizerie incalificabilă, având în vedere Războiul de pe Nistru de la începutul anilor ’90 și sângele basarabenesc vărsat de trupele rusești de ocupație. 

Cu adevărat îngrijorător este că, după demența așa-ziselor școli și magazine ”minate”, iată că psihopații ruși de la Tiraspol duc provocările la un alt nivel. Dacă securiștii și-au tras cu grenade în propriul lor așa-zis minister – o clădire de locuințe urâtă și comunistoidă –, ceea ce, repetăm, este mai mult ca sigur că s-a întâmplat, e clar că situația poate degenera oricând. 

Asta în condițiile în care există deja două declarații oficiale de la Kremlin care susțin că a doua etapă a războiului (încă numit de ei ”operațiune specială)” vizează și R.Moldova, care are trupe rusești de ocupație pe teritoriu - așa-zisa Transnistria, o gigantică rușine pentru întreaga Europă. 

NU vă lasați păcăliți de faptul că, în prezent, numărul militarilor ruși din așa-zisa Transnistria este unul mic, acesta poate fi majorat oricând, asta nefiind deloc dificil pentru Moscova. De fapt, provocări de genul celor de astăzi pot ajuta Rusia să legitimize mobilizările la război din rândul populației dar și intrarea guberniei într-un război deschis. Din punct de vedere geo-strategic, fâșia este relevantă în aritmetica războiului din Ucraina, dacă rușii vor încerca, într-adevăr, să ocupe Odessa. De altfel, Kievul a avertizat de câteva săptămâni bune că au loc mișcări dubioase la Tiraspol. Iată că se întâmplă.  

Inna Vîrtosu - una dintre cele mai cunoscute voci ale Diasporei basarabene - atrage atenția, pe Facebook, că tuburile de obuz prezentate de Tiraspol ”sunt de la RPG-27 ‹Tavolga› pe care le foloseşte doar Transnistria, Rusia, Iordania şi Gabon” (foto). ”Bă cretinilor, voi nici nu puteţi organiza provocări cu cap: vă bombardaţi propria clădire cu propriile arme!”, conchide ea, pe bună dreptate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.