"Amenințările țintesc acum granițele României!". Protestatarii se vor aduna astăzi în fața Ambasadei Rusiei din București: "Fiecare dintre noi suntem datori moral să luăm atitudine!"


"Amenințările țintesc acum granițele României!". Protestatarii se vor aduna astăzi în fața Ambasadei Rusiei din București: "Fiecare dintre noi suntem datori moral să luăm atitudine!"

Asociația 21 Decembrie 1989 va organiza astăzi, începând cu ora 18, un nou protest în fața Ambasadei Rusiei din București, atât pentru a condamna atrocitățile comise de forțele rusești în Ucraina, dar și pentru a trage un semnal de alarmă privind provocările rusești din regiunea separatistă Transnistria, acțiuni care ridică temeri privind intențiile Kremlinului în raport cu Republica Moldova. În acest context, Asociația 21 Decembrie 1989 avertizează că amenințarea rusească țintește în prezent inclusiv granițele României. 

Redăm comunicatul Asociației 21 Decembrie 1989: 

"Asociația "21 Decembrie 1989" organizează un nou protest în fața Ambasadei Federației Ruse la București, din Șoseaua Kiseleff nr.6.

Armele folosite fără discernământ de o armată barbară au adus iadul în Ucraina.

A ucide, a viola, a maltrata, a vandaliza, fac parte din comportamentul hoardelor armatei ruse într-o confruntare ce nu respectă regulile și rigorile războiului modern.

Fiecare dintre noi suntem datori moral să luăm atitudine față de crimele împotriva umanității săvârșite zi de zi asupra poporului ucrainean.

Acum amenințările țintesc granițele României.

Ieșim să protestăm sâmbăta 30.04.2022, ora 18.00, în fața Ambasadei Rusiei la București, pentru a ne opune invaziei criminale a Rusiei din Ucraina.

Sunt alături de noi în continuare: Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația "Ioan Bărbuș", Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și RePatriot.

Vă așteptam!

Glorie Ucrainei! Слава Україні!

Glorie României! Слава Румунії!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.