Mișcare menită să descurajeze regimul criminal de la Kremlin: Un congresmen republican anunță o rezoluție care îi va permite președintelui Biden să trimită trupe în Ucraina


Mișcare menită să descurajeze regimul criminal de la Kremlin: Un congresmen republican anunță o rezoluție care îi va permite președintelui Biden să trimită trupe în Ucraina

Adam Kinzinger, un congresmen republican din partea statului Illinois, a anunțat duminică introducerea unei rezoluții prin care ar fi autorizată utilizarea forțelor armate americane pentru apărarea integrității teritoriale a Ucrainei în cazul în care Vladimir Putin intensifică războiul împotriva țării vecine. 

Această autorizație de utilizare a forței militare pentru apărarea aliaților Americii i-ar oferi permisiunea președintelui SUA să utilizeze forțele armate americane pentru a răspunde unui scenariu în care Federația Rusă folosește arme chimice, biologice sau nucleare împotriva Ucrainei.

- După al Doilea Război Mondial, America a avut o poziție clară – angajamentul nostru față de libertate a pus autocrații într-o postură defensivă și a întărit democrațiile din întreaga lume. În ultimul deceniu, am văzut determinarea noastră șovăind, iar tirani, precum Vladimir Putin, au exploatat acele vulnerabilități. Astăzi, America are ocazia să-și reafirme sprijinul pentru oamenii care caută libertatea și să se opună ferm autoritarismului. După ce am vorbit cu secretarul Blinken și i-am auzit puternicele îngrijorări cu privire la utilizarea de către Putin a armelor chimice, sunt încrezător că Statele Unite vor arăta comunității internaționale că nu vom tolera violența fără sens. Aștept cu nerăbdare să continui discuțiile cu secretarul Blinken pentru a mă asigura că Rusia este trasă la răspundere pentru orice încălcare a dreptului internațional.

- Știm că milioane de ucraineni sunt strămutați, mii au fost uciși, iar distrugerile cu care sunt asaltați în continuare sunt total inumane. Țintirea civililor, execuțiile în masă și nenumăratele cazuri de violuri comise de forțele rusești au rămas în mare parte nepedepsite. Trebuie să luăm măsuri pentru a pune capăt acestor atrocități. Cuvintele contează, dar și acțiunile noastre contează.

- Introduc această Autorizație de Utilizare a Forței Militare pentru Apărarea Aliaților Americii ca o linie roșie clară, astfel încât Administrația să poată lua măsurile adecvate în cazul în care Rusia folosește arme chimice, biologice și/sau nucleare. 

- Așa cum a spus președintele Statelor Unite, Putin trebuie oprit. În consecință, comandantul șef al celei mai mari armate din lume ar trebui să aibă autoritatea și mijloacele pentru a lua măsurile necesare pentru a face acest lucru.

Vorbind pentru CBS, republicanul din Illinois a spus că rezoluția nu va fi un mandat pentru președintele democrat, ci mai degrabă o măsură care ar oferi o opțiune în plus pentru administrația Biden și va reprezenta totodată un avertisment pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin. 

Kinzinger a mai precizat că speră că va exista un sprijin larg din partea Congresului pentru solicitarea lui Biden formulată săptămâna trecută de a fi acordate 33 de miliarde de dolari în ajutor umanitar și militar pentru Ucraina până în septembrie. 

Kinzinger este un veteran al Forțelor Aeriene ale SUA care a participat în misiuni în Afganistan și Irak și, totodată, e locotenent colonel în Garda Națională Aeriană. (sursa: AICI și AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.