Polonia sare în sprijinul R. Moldova în contextul amenințării rusești și cere impunerea sancțiunilor care ar goli realmente visteria lui Putin: "Embargo total!"


Polonia sare în sprijinul R. Moldova în contextul amenințării rusești și cere impunerea sancțiunilor care ar goli realmente visteria lui Putin: "Embargo total!"

Viceministrul polonez de Externe, Piotr Wawrzyk, a spus că orice atac rusesc asupra Moldovei ar însemna un război regional care ar necesita ca răspuns impunerea unui embargo total asupra comerțului cu Rusia.

Unele agenții de informații, citate inclusiv de un articol al publicației britanice The Times, au transmis că Rusia ar putea lansa un atac împotriva Republicii Moldova.

Wawrzyk, întrebat despre informațiile privind un posibil atac al Rusiei asupra Moldovei, a răspuns că "predicțiile serviciilor de informații britanice și americane se împlinesc cel mai adesea".

"Sper că, în cele din urmă, nu vor fi atât de preciși, deoarece acest (un potențial atac asupra Moldovei - n.red.) ar fi o escaladare uriașă din partea Rusiei - nu numai că ar atrage o altă țară în război, dar de facto vom vedea războiul extins în întreaga regiune", a adăugat acesta. 

"În acel moment cred că acțiunile pe care SUA, Polonia și țările UE le-au întreprins până acum s-ar dovedi insuficiente. Ar trebui să facem un pas în plus, care este, cred, introducerea de facto a unui embargo total asupra comerțului cu Rusia", a conchis oficialul polonez. 

Asta ar însemna nu doar un embargo asupra importurilor energetice rusești, ci și asupra celorlalte schimburi comerciale cu Rusia. Reiterăm că, de la începutul invaziei rusești din Ucraina, mai precis din data de 24 februarie, UE a fost principalul importator de combustibili fosili rusești, alimentând mașinăria de război a Kremlinului cu aproximativ 44 de miliarde de euro, potrivit datelor CREA. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.