EXCLUSIV: Ce obiective are reactivarea agentei FSB Natalia Morari la oficina rusească N4 TV. Metreasa lui Veaceslav Platon revine într-un moment-cheie


EXCLUSIV: Ce obiective are reactivarea agentei FSB Natalia Morari la oficina rusească N4 TV. Metreasa lui Veaceslav Platon revine într-un moment-cheie

Kremlinul o reactivează pe agenta Natalia Morari într-un moment-cheie, când Rusia mută din ce în ce mai ostil la Nistru prin intermediul năimiților Moscovei din așa-zisa Transnistria, care încearcă să atragă R.Moldova în războiul de lângă. 

Natașa Morari anunță, pe Facebook, că noua sa (e)misiune ”media” va fi lansată în curând, aceasta urmând a fi găzduită, previzibil, de N4 TV, post controlat de ruși, unde, evident, se împrăștie propagandă rusească. La fel ca TV4, N4 TV este o făcătură FSB-istă. 

De altfel, la N4 TV activează și Gheorghe Gonța, gazda emisiunii ”Puterea a Patra”, cel care a depus eforturi însemnate, în urmă cu doar câteva luni, pentru a o spăla pe Natașa în toiul scandalului privind relația sa cu interlopul Veaceslav Platon. Gheorghe Gonța s-a strofocat să prezinte o mare problemă de siguranță națională drept un caz de ”abuz” asupra unei ”jurnaliste”. În repetate rânduri i-a avut invitați pe Dodon, Voronin, Chicu ș.a.m.d., transformându-se în tribună a oamenilor Rusiei fără pic de prestație critică. Nici pe infractorul condamnat Cristian Rizea nu l-a ratat. Gheorghe Gonța este păpușat în mod uzual de Dodon și PSRM. 

Pentru neofiți, precizăm că Gheorghe de la N4 TV este fiul lui Ion Gonța, vechi colaborator al KGB, fost director al TVM și ulterior activat la Ambasada R.Moldova de la Paris. Acolo avea să fie găsit spânzurat. Episodul final s-a petrecut în perioada lui Voronin. 

Caraghios este că, așa cum ne-a obișnuit, Natalia Morari joacă același teatru de cel mai prost gust: scrie că își face proiecte pentru acoperirea costurilor producției – asta deși e metreasa lui Veaceslav Platon și veche goarnă a serviciilor rusești de informații, beneficiind de buzunare fără fund. Povestea ”fetei sărmane” din ”Hîncești” (așa susține pe Facebook, deși Natașa e doar din Rusia) a fost și este o minciună penibilă. 

Propaganda rusească din R.Moldova se rostogolește spre paroxism pe fudalul războiului genocidar din Ucraina. Intenția agentei Natașa e să se cațere ”mediatic” pe acest val, fluturând stindardul cică ”pro-european” al unei așa-zise ”prese independente”. Așa că așteptați-vă la multă ”pace” și ”neutralitate” în mesajele ei. Având trupe de ocupație rusești pe teritoriu – așa-zisa Transnistria, o rușine planetară –, situația din R.Moldova ar putea degenera oricând, în funcție de mișcările pe care Rusia ar putea decide să le facă la Tiraspol sau spre Odessa. Să nu uităm provocările din așa-zisa Transnistria. 

Un alt obiectiv predilect al Nataliei Morari va fi compromiterea prin orice mijloace a Maiei Sandu și a PAS. Deja o face de ceva timp. Când a fugit la Londra, unde a huzurit pe banii furați de iubitul ei, metreasa lui Platon a acuzat obsesiv așa-zisele ”abuzuri” și ”persecuții” la care ar fi supus-o SIS, dar a făcut asta tocmai pentru a împrăștia public ideea că noua putere ar avea aceleași apucături abuzive și totalitare ca Dodon, Plahotniuc sau Voronin. Nu uitați că, la unison cu agenta Natașa, aceleași acuzații au fost lansate și de infractori ai Rusiei: Dodon, Platon, Șor și Usatîi. Asta spune totul. Aceeași Natașa e cea care l-a spălat intens pe rusofilul Stoianoglo, salvatorul infractorilor Rusiei printre care se numără și Slava Platon, iubitul ei. 

Și mai e un aspect pe care nu-l putem ignora. Nu este absolut deloc exclus ca așa-zisul Departament Moldova de la Kremlin să o pregătească pe Natașa pentru o carieră politică. Toate semnele din ultimii ani – cât și dezvăluirile făcute de jurnaliste/jurnaliști care i-au fost aproape – indică asta. Avertizăm că orice proiect politic care s-ar putea coagula în jurul Natașei va face, întotdeauna, jocurile Estului, scopurile fiind compromiterea Maiei Sandu, a guvernării PAS, a unionismului și a oricăror apropieri de România și UE, pe lângă ruperea de voturi de la electoratul hipsteresc și nu foarte bine informat. 

Vom mai reveni la acest subiect. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.