Decizie controversată a autorităților de la Berlin – steagul Ucrainei nu va putea fi afișat, pe 9 mai, în apropierea monumentelor celui de-Al Doilea Război Mondial


  • ACP
  • May 7, 2022 16:25
  • 1432
Decizie controversată a autorităților de la Berlin – steagul Ucrainei nu va putea fi afișat, pe 9 mai, în apropierea monumentelor celui de-Al Doilea Război Mondial

Autoritățile de la Berlin au anunțat că în acest weekend, când se comemorează 77 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, au interzis arborarea steagurilor și simbolurilor ruse și ucrainene în apropierea celor 15 monumente care amintesc de militarii căzuți în lupta împotriva armatei lui Hitler. 

De asemenea, este interzisă și redarea imnurilor militare în apropierea acestor monumente. 

Dacă interzicerea steagurilor și simbolurilor militare ruse e perfect logică în contextul invaziei Ucrainei, interzicerea steagurilor ucrainene e foarte greu de explicat și înțeles. 

Cotidianul german Bild a raportat că "optsprezece motocicliști care provoacă frică" (sic), din banda de susținători ai lui Putin, Lupii Nopții, au sosit în capitala germană pentru a participa la ceremoniile de comemorare, iar până luni se așteaptă să mai vină încă aproximativ 150 de motociclete și mașini cu susținători ai armatei ruse, așadar, măsura poliției ar fi cumva justificată.  

Într-un interviu pentru Bild, un politician CDU, Ștefan Evers, a spus că speră ca oponenții războiului din Ucraina, ucraineni și bieloruși, alături de apărătorii drepturilor omului, vor fi cei mai vizibili în Berlin, iar nu "Lupii Nopții" și alți susținători ai lui Putin, numai că nu explică de ce tocmai cei pe care îi vrea să fie vizibili, nu pot purta steagul țării invadate de ruși.

E adevărat că la scurt timp după publicarea imaginilor cu masacrul de la Bucha, la începutul lunii aprilie, o coloană de aproape 400 de mașini cu susținători ai Rusiei a trecut prin Berlin, dar dacă din această cauză autoritățile germane au interzis afișarea steagurilor Ucrainei, atunci tocmai s-au acoperit de ridicol în fața întregii lumi.

"Vom proteja comemorarea demnă în fața celor 15 monumente, prin reglementări cuprinzătoare menite să prevină orice confruntare în aceste locuri", a declarat șefa poliției din Berlin, Barbara Slowik. 

"În același timp, luăm măsuri împotriva oricărei forme de sprijin, aprobare sau chiar glorificare a războiului de agresiune al Rusiei asupra Ucrainei, în special în cadrul adunărilor", a mai spus Slowic. 

Drept pentru care au fost interzise și steagurile ucrainene de către autoritățile din Berlin... 

(sursa: TVP World) 

Foto deschidere: Profimedia

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.