Narîșkin, sluga timorată a lui Putin, se plânge că Rusia e făcută de râs, pe banii SUA, de către ONG-urile plătite de americani


Narîșkin, sluga timorată a lui Putin, se plânge că Rusia e făcută de râs, pe banii SUA, de către ONG-urile plătite de americani

Propaganda rusească atinge noi cote ale penibilului, prin pozițiile publice din ce în ce mai fanteziste oficializate în presa controlată de stat. Serghei Narîșkin, directorul Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse, a stârnit un nou val de hohote de râs și comentarii ironice în spațiul public, după ce a expus într-un comunicat recent, o nouă teză jenantă, în ton cu atitudinea cu care demnitarul rus și-a obișnuit deja urmăritorii.

Departamentul de Stat a însărcinat mai multe organizații neguvernamentale (ONG-uri) controlate să discrediteze invazia militară rusă din Ucraina în diversele medii sociale din Rusia, se precizează într-un comunicat difuzat miercuri de directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse.

„Conform informațiilor primite de Serviciul de Informații Externe al Rusiei, Departamentul de Stat al SUA a stabilit ca sarcină ONG-urilor controlate lansarea unei campanie de discreditare a operațiunii militare speciale din Ucraina în societatea rusă”, a spus Narîșkin, menționând faptul că ”un set de sloganuri primitive, dar alarmiste, concepute pentru a semăna panică, a fost pregătit pentru a fi introduse în canalele Telegram și rețelele sociale. „Conținutul lor principal se rezumă la faptul că „regimul democratic de la Kiev”, cu sprijinul „marelui și teribil” Occident, este pe cale să provoace o înfrângere zdrobitoare Rusiei „totalitare” și doar un protest civil la scară largă. se presupune că este capabil să salveze țara de la o catastrofă iminentă”, a adăugat Narîșkin.

SVR-ul lui Putin ”informează”, de asemenea, publicul captiv din Rusia, lipsit de posibilități alternative de documentare, asupra faptului că Departamentul de Stat al SUA ar fi recomandat ca ONG-urile „să nu precupețească niciun efor întru răspândirea celor mai incredibile falsuri care vizează dezumanizarea conducerii politice și militare a Federației Ruse în ochii oamenilor”. „Washington consideră că această abordare este cea mai eficientă pentru tinerii din mediul urban. Se presupune că, după ce au „înghițit” această prostie, aceștia vor ieși în stradă și vor lansa schimbări „liberal-democratice”, adică benefice Occidentului, în Rusia”, a mai anunțat servilul și umilul Serghei Narîșkin, asemuind, culmea tupeului bolșevic, presupusele acțiuni ale Departamentului de Stat al SUA, cu ”tradițiile Ministerului Educației Publice și Propagandei al celui de-al Treilea Reich și ale șefului său Joseph Goebbels, care considerau intelectualismul cel mai mare dușman al oricărei propagande”.

Șeful SVR a devenit celebru după ce Vladimir Putin l-a umilit pe Narîşkin, într-o secvenţă care pare dintr-un film, într-o reuniune a Consiliului rus de Securitate, pe care a convocat-o înaintea alocuţiunii televizate în care a anunţat că recunoaşte în mod oficial independenţa regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Această reuniune a fost transmisă în direct la televiziune, iar liderul de la Kremlin l-a pus în dificultate pe şeful Serviciilor ruse de informaţii externe (SVR), Serghei Narîşkin, pe care-l întreabă dacă trebuie, în opinia sa, să declare independenţa teritoriilor separatiste ucrainene.

Întrebat ”ce propuneţi să facem?”, şeful spionajului a ezitat, spunând că ”va susţine propunerea de a recunoaşte”. Destabilizat de către Putin,  care i-a cerut să fie mai clar în alegerea cuvintelor (”Veţi susţine sau susţineţi? Vorbiţi pe şleau!”), directorul Serviciilor ruse de informaţii externe a început să tremure ca în fața unui pluton de execuție și a dat un răspuns la acea vreme uimitor, care a prefigurat unul dintre obiectivele invaziei care a urmat: ”Da, susţin propunerea cu privire la aderarea celor două republici, Doneţk şi Lugansk, la Federaţia rusă”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.