Noi provocări în așa-zisa Transnistria. ”Atentatele” sunt regizate de FSB-GRU. Rusia încearcă să atragă R.Moldova în războiul din Ucraina


Noi provocări în așa-zisa Transnistria. ”Atentatele” sunt regizate de FSB-GRU. Rusia încearcă să atragă R.Moldova în războiul din Ucraina

Rusia criminală face panaramă în așa-zisa Transnistria, mințind că regiunea s-ar confrunta cu așa-zise ”atentate”. Vineri, după mai vechile minciuni emise pe bandă rulantă, Tiraspolul controlat de Moscova a mai comis o provocare caraghioasă: insistă că centrul militar și un depozit de petrol ar fi fost ”atacate” cu… cocktailuri Molotov.

Amintim că așa-zisele ”atentate” nu pot avea loc la Tiraspol întrucât așa-zisa Transnistria e controlată cu strictețe de serviciile secrete rusești de mai bine de 30 de ani, toate mișcările fiind drastic supravegheate. Provocările nu reprezintă decât simple pretexte în perspectiva atragerii R.Moldova în războiul rusesc.

Potrivit Jurnal.md, autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol anunță că în cursul nopții trecute ar fi avut loc două tentative noi de a escalada situația din regiune. Persoane necunoscute ar fi încercat să incendieze centrul militar și un depozit de petrol.

Anunțul a fost făcut de așa-zisul serviciu de presă al așa-zisului minister de interne de la Tiraspol. 

Narativul Rusiei mincinoase: la ora 04:15, un autoturism s-ar fi oprit în prejama unui depozit de petrol care aparține unei întreprinderi. Din mașină a ieșit o persoană necunoscută care a aruncat un obiect cu un amestec incendiar și a dispărut în mare grabă. ‹A luat foc un petic de iarbă care a fost stins în mare grabă›, anunță instituția, lăudându-se că ar fi salvat un petic de iarbă de la pârjol.

Peste aproximativ 30 de minute ar fi avut loc un alt incident. O persoană ar fi aruncat două cocktail-uri Molotov în clădirea Comisariatului militar republican. Unul a zburat pe trotuar, iar al doilea a rămas blocat între gratiile geamului. Incendiul a fost stins de paza instituției. Miliția din regiune anunță că nu au fost înregistrate pagube sau victime – evident, asta pentru că totul este regizat de năimiții Rusiei de la Tiraspol

Agenturile străine s-ar afla în spatele ”atentatelor”, fantomele rusești de la Tiraspol insistând că mașinile din care ar fi coborât ”atacatorii” ar fi avut numere ”străine” – luați act de faptul că astfel de mașini nici nu ar fi putut să intre în așa-zisa Transnistria, darămite să mai și circule cu ”atentatori” prin această mică URSS. Haideți să fim serioși. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.