E timpul să ridicăm la București un Monument Național al Eroului Anticomunist Necunoscut


E timpul să ridicăm la București un Monument Național al Eroului Anticomunist Necunoscut

În fiecare an, pe 14 mai, ne amintim de martirii din închisorile comuniste – sute de mii de cetățeni ai României și peste o sută de milioane de cetățeni ai lumii, care au căzut victime ale totalitarismului marxist-leninist și ale malaxorului criminal emanat de această hidoșenie antihristica, ideologia comunistă. 

În ultimul secol, ideologia marxistă a ucis în lume peste 100 de milioane de persoane, oameni demni care s-au opus ideologiei totalitare. Alte zeci de milioane au trecut prin temnițele comuniste. 

Românii nu au dorit comunismul, deoarece această ideologie criminală nu avea și nu are nimic în comun cu istoria, cultura și tradiția poporului român. Tocmai de aceea, comunismul a fost impus în România, ca peste tot în lume, în mod brutal și criminal de către tancurile Rusiei sovietice. 

Primele lucruri pe care le-au făcut comuniștii după ce au preluat puterea cu forța a fost să înceapă un proces de exterminare a elitei politice, economice, culturale și religioase din România. În timpul represiunii comuniste au fost uciși în temnițele bolșevice tot ce avea România mai frumos, de la studențime la țărănime și de la marile minți intelectuale ale timpului la trăitorii creștini.

(Sursă foto: planiada.ro / imagine a celulei martirului Gheorghe Brătianu de la Memorialul Durerii-Sighetu Marmației)

Represiunea comunistă a venit pe filieră NKVD-GRU și a fost coordonată de o serie de criminali odioși pilotați direct de la Moscova. 

Martirii din închisorile comuniste, știuți ori necunoscuți, rămân pilda martirajului unui popor român care în marile clipe de cumpănă ale istoriei a știut să dea exemplu de sacrificiu și demnitate. 

La nivel mondial se solicită tot mai puternic o condamnare a regimului comunist și a ideologiei marxist-leniniste, pentru a ne asigura că astfel de crime nu vor mai avea loc niciodată. 

În această zi, mai mult decât oricând, să ne rugăm pentru fiecare dintre cei care s-au jertfit în lupta cu tirania marxist-leninistă. Este datoria și obligația noastră morală dar și istorică, să le păstrăm memoria și să-i cinstim, pentru că ei sunt cei care au stat cu capul sus și nu și-au trădat valorile și idealurile în cele mai crunte vremuri pentru umanitate. 

Tocmai de aceea, cred că a venit timpul să ridicăm în capitala României un Monument Național al Eroului Anticomunist Necunoscut. Generațiile viitoare trebuie să cunoască trecutul, să înțeleagă pericolul național-socialismului și al bolșevismului, ideologiile marxiste care au făcut din secolul trecut cel mai sângeros secol din istoria omenirii. 

Tinerii trebuie să cunoască trecutul pentru că doar astfel ne asigurăm că generațiile care vin au anticorpi suficient de puternici pentru a nu se mai lăsa niciodată pradă acestor ideologii criminale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.