Iurie Reniță face marele anunț: "Reîncepe urmărirea penală împotriva lui Dodon în dosarul kuliokului!"


Iurie Reniță face marele anunț: "Reîncepe urmărirea penală împotriva lui Dodon în dosarul kuliokului!"

Iurie Reniță, fost ambasador al R. Moldova la București și ex-deputat, anunță marți, 17 mai, că, după nenumărate piedici și tergiversări, poate reîncepe urmărirea penală împotriva rusofilului Igor Dodon. 

Concret, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au dispus anularea ordonanței de neîncepere a urmăriri penale împotriva lui Igor Dodon în dosarul "sacoșa neagră". Contactați de PRO TV, reprezentanții Procuraturii Generale au confirmat informația. 

Prin urmare, a fost începută urmărirea penală pe numele lui Igor Dodon în cadrul acestui dosar, informează PRO TV. 

"Vă aduc o veste foarte bună: cu puțin timp în urmă Curtea de Apel Chișinău (CA) a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău (sector Ciocana) privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

Prin această Hotărâre a CA Chișinău a fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale a fostului șef de stat, Igor Dodon în dosarul "kuliokului/sacoșei". După 2 ani de luptă cu kuliokarul Dodon, Procuratura Generală are acum toate posibilitățile să facă o investigație imparțială, echidistantă și în strictă conformitate cu legislația în vigoare", scrie Iurie Reniță pe Facebook.

Speța privește modul în care Dodon a fost îndopat de Plahotniuc cu un kuliok (pungoi) plin cu bani, în timp ce-i relata acestuia cum informează el FSB și GRU legat de toate cele ce se petrec în R.Moldova. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.