Kuliokarul rusofil Igor Dodon a fost reținut după perchezițiile efectuate de procurori la mai multe adrese


Kuliokarul rusofil Igor Dodon a fost reținut după perchezițiile efectuate de procurori la mai multe adrese

Fostul președinte al R.Moldova, rusofilul Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, potrivit surselor Deschide.MD. Totodată, a fost reținut și cumnatul socialistului, Petru Merineanu. Sursele Deschide.MD susțin că Merineanu ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

De menționat este că oamenii legii au efectuat anterior percheziții la mai multe adrese, inclusiv la domiciliul lui Dodon, la cumnatul său, Petru Merineanu, la finul socialistului, ex-ofițerul SPPS, Lilian Filipov, dar și la sediul asociației "Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă", al cărei președinte este Dodon.

Procurorii anticorupție, alături de ofițerii SIS și CNA, au descins în această dimineață pentru a-l percheziționa pe Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului "kuliok" (sacoșa). Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a înmânat o pungă președintelui Dodon în care ar fi bani. În acele imagini video, Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (Botnari - n.red.), care la rândul său o va transmite lui Cornel (Corneliu Furculiță, membru PSRM - n.red.). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.