Daniel Uncu: "Aviz adulatorilor și aplaudacilor a(i)uriți: Viktor Orban și-a arogat poziția de dictator! E un delir revanșard, naționalist, revizionist, autocrat și cleptocrat!"


Daniel Uncu: "Aviz adulatorilor și aplaudacilor a(i)uriți: Viktor Orban și-a arogat poziția de dictator! E un delir revanșard, naționalist, revizionist, autocrat și cleptocrat!"

Consultantul politic Daniel Uncu, membru al partidului conservator Alternativa Dreaptă, subliniază, într-o postare pe Facebook, că premierul Ungariei, Viktor Orban, "și-a arogat poziția de dictator" prin decizia de a institui starea de urgență în țara sa sub pretextul crizei declanșate de războiul din Ucraina. 

În acest context, Daniel Uncu le atrage atenția celor ce pot pica în capcana ideologică a Budapestei, pe fondul nemulțumirii pe care o au din pricina derapajelor de extremă stânga de la Bruxelles, că Viktor Orban nu are de fapt nicio tangență cu "doctrina conservatoare, păstrătoare a parlamentarismului, a liberei inițiative, a democrației și libertății individuale, a inițiativei economice private, a libertății de exprimare, respectiv a statului/guvernului minimal".

"Așa cum am scris acum câteva luni, anticipând cu o nefastă acuratețe acest moment, Viktor Orban - dictatorașul de la Budapesta, copia tristă, în miniatură, a lui Putin - și-a dat arama pe față.

Scriam atunci că, dacă Orban ar avea puterea politică, forța militară și capacitatea geostrategică a dictatorului de la Kremlin, s-ar comporta la fel ca acesta. Și, nu ar fi deloc surprinzător să revendice militar teritorii, pe care le consideră ca fiind ale Ungariei.  

Iată că dl. Orban a făcut primul pas, așadar... Și-a arogat poziția de dictator, instituind în Ungaria starea de urgență (vezi, Doamne, de teama războiului din Ucraina!), ceea ce îi dă dreptul celui care arborează în biroul său harta cu presupusa "Ungarie Mare", să guverneze prin decrete, fără să mai țină cont de Parlament. Mai mult, din postura actuală de dictator, Orban va conduce nemijlocit structurile informative ale țării. Adio, democrație!

Ca și în cazul lui Putin, la Orban nu este vorba nici despre fornăiala despre apărarea Creștinismului, nici despre bla-bla-ul cu apărarea suveranității democratice a țării - dovadă că a abolit funcția Parlamentului de la Budapesta, nici despre ideea atât de fastă a unei Europe a Națiunilor și a respectului față de integritatea și suveranitatea popoarelor europene, pe care nu dă doi bani, fie și numai dacă ținem cont de atitudinea față de Ucraina, atacată de sceleratul de la Moscova. Și, nu este vorba sub nici o formă despre conservatorism. Nicidecum! Căci, nu există vreo afinitate între doctrina conservatoare, păstrătoare a parlamentarismului, a liberei inițiative, a democrației și libertății individuale, a inițiativei economice private, a libertății de exprimare, a statului/guvernului minimal, pe de o parte și revenirea la paternalismul naționalist, asistențialist, comunistoid cu altoi imperial bicefal, pe de altă parte.  

Este vorba, așadar, la fel ca și în cazul lui Putin, doar despre agenda delirului personal al individului, delir revanșard, naționalist, revizionist, autocrat, cleptocrat. Din nefericire!

Aviz adulatorilor și aplaudacilor a(i)uriți...!", scrie Daniel Uncu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.