Rareș Bogdan: "PNL nu va participa la nicio mărire de taxe!" / "Pentru noi, cota unică de impozitare e o linie roșie!"


Rareș Bogdan: "PNL nu va participa la nicio mărire de taxe!" / "Pentru noi, cota unică de impozitare e o linie roșie!"

PNL nu va participa la nicio mărire de taxe, a declarat la RFI Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al formațiunii politice. De asemenea, Rareș Bogdan a subliniat că pentru PNL este o prioritate ca România să rămână la cota unică de impozitare. 

Rareș Bogdan a afirmat despre disputele dintre PSD și PNL pe tema sistemului de impozitare că "o bună parte din aceste așa-zise dispute sunt dispute în studiouri de televiziune, nu sunt dispute în cadrul coaliției (...). Pentru PNL, cota unică de impozitare este o linie roșie, este o chestiune care ține nu doar de identitate liberală, ci ține de normalitatea adunării la buget a maximului de bani în sistemul financiar gândit în această țară. Sigur că putem să ne ducem în schimb spre o proiecție privind TVA-ul, unde România stă la încasare mult mai prost ca alte state, Germania are 93% încasare, România are doar 65% încasare și asta după ultimele șase luni, înainte era chiar mai mică. Aici da, putem să gândim radarul mărfurilor, putem să gândim să fiscalizăm absolut tot ce intră în țară, să nu se mai plimbe TIR-uri cu un aviz pe la șapte distribuitori sau șapte depozite de legume-fructe, de flori sau de hidrocarburi (...). Deci discuția nu a existat încă oficial. Atunci când partenerii de guvernare din PSD vor veni cu o abordare oficială, putem să dăm un răspuns oficial".

Întrebat dacă nu este o problemă faptul că PSD discută despre subiecte precum eliminarea cotei unice, în spațiul public, înainte să le propună în coaliție, liberalul a răspuns: "În orice coaliție, trebuie să te înveți, în momentul în care pleci pe mare și trebuie să vâslești, până te obișnuiești puțin cu partenerul de vâslit, poate unii vâslesc uneori diferit. Important este că coaliția funcționează. Restul, mici reglaje se pot face pe parcurs, nu vom crea tensiuni sau nu vom considera că sunt lucruri peste care nu putem trece (...). Orice discuție, din punctul meu de vedere, trebuie luată în interiorul coaliției, cu ușile închise și apoi, cum e în orice stat civilizat, prim-ministrul iese și anunță măsuri. Ce vă pot garanta este că PNL nu va participa la nicio mărire de taxe".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.