Sâmbătă va avea loc un nou protest în fața Ambasadei Rusiei din București: "Kremlinul pregătește o amplă operațiune de reeducare a copiilor deportați în Rusia pentru a-i face să se identifice drept ruși, nu ucraineni!"


Sâmbătă va avea loc un nou protest în fața Ambasadei Rusiei din București: "Kremlinul pregătește o amplă operațiune de reeducare a copiilor deportați în Rusia pentru a-i face să se identifice drept ruși, nu ucraineni!"

Asociația 21 Decembrie 1989 va organiza sâmbătă, 4 iunie, începând cu ora 18, un nou protest în fața Ambasadei Rusiei din București. Manifestanții vor protesta atât împotriva atrocităților comise în Ucraina la scară largă de armata Kremlinului începând cu data de 24 februarie, dar și față de deportările forțate ale cetățenilor ucraineni în Rusia. 

"Peste 1,2 milioane de ucraineni au fost deportați în Rusia, inclusiv peste 200.000 de copii. Cu privire la acești copii, Kremlinul pregătește o amplă operațiune de reeducare pentru a-i face să se identifice drept ruși, nu ucraineni", semnalează organizația civică. 

Redăm comunicatul Asociației 21 Decembrie 1989: "Sâmbătă, pe 4 iunie, în a 101-a zi de atrocități comise la scară largă în Ucraina de hoardele Kremlinului, Asociația „21 Decembrie 1989” organizează, începând cu ora 18.00, un nou protest autorizat în fața Ambasadei Federației Ruse la București.

Puși cu botul pe labe în prima fază a războiului de eroica rezistență ucraineană, invadatorii ruși s-au retras și regrupat pentru a demara o ofensivă acerbă în estul Ucrainei, unde dețineau deja în mod parțial controlul.  

Cruzimea de care dau dovadă rușii în războiul din Ucraina nu are limite. Un total de 721 de copii din Ucraina au luați la țintă de hoardele Kremlinului. Din 24 februarie, când genocidarul Putin a ordonat invazia la scară largă asupra Ucrainei, până în data de 2 iunie, 261 de copii au fost uciși și 460 au fost răniți.  

Mai mult, peste 1,2 milioane de ucraineni au fost deportați în Rusia, inclusiv peste 200.000 de copii. Cu privire la acești copii, Kremlinul pregătește o amplă operațiune de reeducare pentru a-i face să se identifice drept ruși, nu ucraineni.  

În cele 101 zile de război, Asociația „21 Decembrie 1989” a organizat 13 proteste în fața Ambasadei Federației Ruse la București, la care au participat și sute de mame ucrainene refugiate alături de copii lor, unii dintre aceștia fiind născuți în România în această perioadă.  

Pe parcursul acțiunii de protest, ambasadorul Rusiei la București va avea parte de o „surpriză” din partea refugiatelor ucrainene, ce va consta într-o performanță artistică la care vă invităm să asistați pentru a vedea despre ce e vorba.  

Veniți să fim solidari în a apăra pacea și independența Ucrainei!

Adunarea publică se desfășoară sub sloganul „STOP PUTIN! STOP RUSSIA! STOP WAR!”, acțiune pentru care deja și-au anunțat susținerea și participarea Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația „Ioan Bărbuș”, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și RePatriot, alături de vecinii noștri ucraineni refugiați în țara noastră.

Vă așteptăm!

Glorie Ucrainei! Слава Україні! 

Glorie României! Слава Румунії!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.