Un joc video cunoscut a devenit locul mai multor dezvăluiri de informații militare clasificate. Cum au ajuns secretele unor tancuri chinezești pe rețelele de socializare, în văzul tuturor


  • ACP
  • Jun 4, 2022 19:17
  • 1692
Un joc video cunoscut a devenit locul mai multor dezvăluiri de informații militare clasificate. Cum au ajuns secretele unor tancuri chinezești pe rețelele de socializare, în văzul tuturor

Un joc video cunoscut pare să fie un loc atât de special pentru unii dintre pasionații săi, care sunt militari ori lucrează în industria militară, încât aceștia, hipnotizați, nu pot rezista tentației de a dezvălui informații clasificate. 

Site-ul Kotaku, specializat în jocurile pe calculator, a relatat ultima ispravă de acest fel, comisă de un chinez care a postat informații militare secrete pe forumul jocului video cu tancuri ”War Thunder”, pentru a-i determina pe dezvoltatorii acestui joc să schimbe statisticile tancurilor folosite de ei, enervat de reprezentarea inexactă a armamentului folosit de ele. 

Potrivit site-ului Kotaku, postarea jucătorului chinez includea o fotografie cu schema de armament a muniției folosite de tunurile unor tancuri chinezești și o fotografie a versiunii reale a acesteia, plasată deasupra schemelor. 

Deși postarea de pe forum a fost eliminată îndată ce administratorii au relizat ce se întâmplase, imaginea a făcut senzație pe rețelele de socializare, între pasionații jocului.

Ulterior, moderatorii forumului jocului „War Thunder” au declarat că „managerii comunității au interzis imediat utilizatorul și i-au șters postarea, deoarece informațiile despre acest proiectil special sunt încă clasificate în China”

Asta a fost cel puțin a treia oară când s-a întâmplat ca un pasionat al jocului să dezvăluie informații militare clasificate, după ce, anul trecut, un alt jucător a postat manualul unui tanc militar britanic pe forumul „War Thunder”, fapt care a determinat Ministerul Apărării din Marea Britanie să intervină, iar câteva luni mai târziu, un alt jucător a postat schemele clasificate ale unui tanc francez.

„Publicarea informațiilor clasificate despre orice vehicul al oricărei națiuni pe forumurile War Thunder este în mod clar interzisă, iar dezvoltatorii de jocuri nu le folosesc niciodată în munca lor”, au declarat repetat moderatorii forumului jocului, dar chiar și-așa, pasionații jocului care au acces la informațiile militare par a fi prea prinși pentru a mai realiza care sunt consecințele dezvăluirii unor informații secrete. 

E adevărat însă că dezvăluirea unor informații secrete ale tehnicii de luptă din China nu poate fi decât un lucru foarte bun pentru tot restul lumii, indiferent de orice ar declara reprezentanții companiei care deține jocul ”War Thunder”.

(Sursa Kotaku.com)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.