Un oficial ucrainean semnalează că Viena a devenit un refugiu sigur pentru agenții ruși


Un oficial ucrainean semnalează că Viena a devenit un refugiu sigur pentru agenții ruși

Capitala Austriei, Viena, a devenit un refugiu sigur pentru agenții ruși.

Declarația a făcută de Secretarul ucrainean al Consiliului Național de Securitate și Apărare, Oleksiy Danilov, care a vorbit pentru LIGA.net, a relatat Ukrinform.

"Viena a devenit o altă capitală în care se ascund agenții ruși. Pur și simplu e plin de ei. Această situație s-a dezvoltat istoric", a spus Danilov.

El a mai sugerat că fostul parlamentar ucrainean și politician pro-rus Yevgeny Murayev ar fi putut să fi fugit fie la Viena, fie la Moscova.

Curtea a opta de apel din Lviv a decis astăzi să interzică activitățile Partidului Nashi, condus de Yevgeny Murayev. Fostul deputat Murayev a fost desemnat anterior drept "trădător" de organizația nonprofit de supraveghere a corupției Chesno. Potrivit hotărârii judecătorești, proprietatea Partidului Nashi și toate organizațiile sale vor fi confiscate de guvern. Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.