Boris Johnson avertizează asupra apariției unei "oboseli" globale privitoare la subiectul Ucraina


Boris Johnson avertizează asupra apariției unei "oboseli" globale privitoare la subiectul Ucraina

La întoarcerea din vizita-surpriză pe care a efectuat-o vineri la Kiev, premierul britanic Boris Johnson a reliefat cât de important este să li se arate ucrainenilor că Regatul Unit e alături de ei "pe termen lung", avertizând totodată că a început să se instaleze în întreaga lume un fel de oboseală în privința subiectului Ucraina.

Johnson a mai subliniat că a fost important să viziteze capitala Ucrainei în acest "moment critic".

"Îngrijorarea pe care o avem este că un pic de oboseală privind Ucraina începe să se instaleze în întreaga lume, dar trebuie să înțelegeți că ucrainenii suferă teribil în estul țării lor", a zis Johnson.

"Putin continuă să comită atrocități. Rușii avansează centimetru cu centimetru și este vital pentru noi să arătăm ceea ce știm că este adevărat și anume că Ucraina poate câștiga și va câștiga", a completat acesta. 

Premierul britanic a continuat spunând că a vorbit cu președintele ucrainean Volodimir Zelennski despre ceea ce face Marea Britanie pentru a sprijini Ucraina în acest context mai mult decât dificil. 

CITIȚI ȘI: Hoardele Kremlinului au un nou motiv să se teamă: Boris Johnson i-a propus lui Zelenski un program major de antrenare a forțelor ucrainene

"Rușii încă suferă pierderi uriașe, rămân fără multe dintre cele mai sofisticate arme, armele lor de poziție încep să fie degradate foarte sever", a continuat Johnson. 

"Trebuie să transmitem ucrainenilor și lumii un mesaj despre cât de puternic îi susținem și cât de important este ca ei să reușească", a completat acesta. 

"Când se instalează oboseala referitoare la Ucraina, este foarte important să le arătăm că suntem alături de ei pe termen lung și că le oferim acea reziliență strategică de care au nevoie", a mai declarat premierul britanic. (sursa: Sky News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.