Ucraina continuă lupta acerbă pentru recuperarea Insulei Șerpilor. Oficialii de la Kremlin urlă ca din gură de șarpe că forțele ucrainene au întreprins "o altă încercare nebună" de a relua controlul asupra acestui punct strategic


Ucraina continuă lupta acerbă pentru recuperarea Insulei Șerpilor. Oficialii de la Kremlin urlă ca din gură de șarpe că forțele ucrainene au întreprins "o altă încercare nebună" de a relua controlul asupra acestui punct strategic

Forțele armate ale Ucrainei au lovit Insula Șerpilor cu diferite arme și mijloace de distrugere. Garnizoana rusă a suferit pierderi semnificative, informează publicația Ukrinform

Anunțul a fost făcut astăzi, pe Facebook, de Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei.

"A fost dată o lovitură concertată asupra Insulei Șerpilor, folosindu-se diferite forțe și mijloace de distrugere. În consecință, ceva numit cu mândrie de către ocupanți drept 'garnizoana insulei' suferă pierderi semnificative. Operațiunea militară continuă", au transmis ucrainenii. 

CITIȚI ȘI: Ucrainenii încearcă recuperarea Insulei Șerpilor! Zeci de explozii ar fi fost înregistrate pe insulă în doar câteva ore

Rusia a declarat marți că a respins o încercare "nebună" a forțelor de la Kiev de a recupera Insula Șerpilor din Marea Neagră, capturată de Moscova la începutul acțiunii militare la scară largă împotriva Ucrainei. 

CITIȚI ȘI: Analiză: Motivul pentru care Vladimir Putin ține cu dinții de Insula Șerpilor. Tupeul Kremlinului: O navă sub pavilion togolez care trecea prin proximitate a fost avertizată de ruși să "părăsească apele teritoriale ale Rusiei, altfel vor fi folosite arme"

"Pe 20 iunie, la ora 5:00 a.m., regimul de la Kiev a întreprins o altă încercare nebună de a stăpâni Insula Șerpilor", a precizat Ministerul rus al Apărării.

Forțele ucrainene "au plănuit să efectueze un atac masiv aerian și de artilerie... înainte de a ateriza și de a captura insula", a adăugat Ministerul rus al Apărării. 

Ministerul a declarat că 15 drone de atac și recunoaștere ucrainene au luat parte la atacul aerian, în timp ce lansatoarele de rachete și obuziere trăgeau asupra insulei.

"Sistemele rusești de apărare aeriană au interceptat toate proiectilele și au doborât 13 drone, forțând inamicul să abandoneze aterizarea pe Insula Șerpilor", a adăugat ministerul.

De asemenea, oficialii de la Kremlin au mai spus că radarele rusești au detectat în zonă o dronă americană de recunoaștere RQ-4 "Global Hawk".

AFP nu a putut verifica în mod independent afirmațiile făcute de ruși. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.