Țara europeană care oferă un exemplu privind sprijinirea eforturilor Ucrainei de a se apăra de hoardele Kremlinului: "15% din bugetul de Apărare"


Țara europeană care oferă un exemplu privind sprijinirea eforturilor Ucrainei de a se apăra de hoardele Kremlinului: "15% din bugetul de Apărare"

Luxemburg a alocat 15% din bugetul anual de Apărare al țării pentru a sprijini eforturile de război ale Ucrainei, a precizat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"15% din bugetul de Apărare al acestui stat — aceasta a fost contribuția pentru apărarea Ucrainei. Atât măreția, cât și noblețea acestui stat se simt imediat", a spus Zelenski într-un discurs susținut marți.

Potrivit cifrelor NATO, în anul 2021, Luxemburg a cheltuit 462 de milioane de dolari pentru Apărare.

Premierul luxemburghez Xavier Bettel a vizitat marți Kievul pentru a arăta "solidaritatea Luxemburgului cu poporul Ucrainei".

"Domnul Bettel a vizitat orașele din regiunea Kiev care fuseseră eliberate de ocupanți", a zis Zelenski.

"Îi sunt recunoscător pentru înțelegerea sinceră a poporului nostru și pentru disponibilitatea Luxemburgului de a lua parte la reconstrucția postbelică a Ucrainei", a completat acesta. 

Bettel a vizitat Bucha, Borodyanka și Irpin, zone care au fost puternic afectate de război.

Acesta a descris Borodyanka drept "un simbol al cruzimii și violenței fără sens".

"Nimic nu poate transmite groaza a ceea ce s-a întâmplat aici", a scris Bettel pe Twitter. (sursa: CNN)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.