Plouă cu cocktailuri Molotov asupra centrelor de înrolare ale armatei ruse. Unde s-au produs ultimele două atacuri


Plouă cu cocktailuri Molotov asupra centrelor de înrolare ale armatei ruse. Unde s-au produs ultimele două atacuri

Rușii care se opun războiului dus de Kremlin împotriva Ucrainei continuă să se revolte, aruncând cu cocktailuri Molotov în centrele de înrolare ale armatei ruse. 

Un incendiu a izbucnit vineri într-un birou de înrolare al armatei ruse după ce mai multe cocktailuri Molotov au fost aruncate în interiorul clădirii.

Publicația Baza a relatat că o persoană necunoscută a spart un geam de la etajul 1 al clădirii și a aruncat în respectiva încăpere mai multe dispozitive inflamabile, incident ce s-a petrecut vineri, în jurul orei 3 dimineața. 

O masă a luat foc, iar incendiul a fost stins rapid de către cei care au intervenit, potrivit departamentului regional al ministerului pentru situații de urgență din Rusia.

Imaginile distribuite pe canalul Telegram al Baza arată o sticlă și o fereastră spartă a clădirii cu două etaje.

Belgorod este situat la aproximativ la 40 de kilometri de granița cu Ucraina, țară în care războiul durează de mai bine de patru luni.

Regiunea Belgorod a fost scena unor presupuse atacuri de sabotaj comise de Ucraina. În aprilie, un depozit de muniții a luat foc în apropierea satului Staraya Nelidovka.

De asemenea, publicația Baza a raportat tot astăzi un incident asemănător ce s-a produs în Perm, oraș apropiat de munții Ural, unde mai mulți oameni necunoscuți au încercat să dea foc biroului militar de înrolare.

Mai multe cocktailuri Molotov au zburat în clădirea comisariatului militar din cartierul Kirovsky de pe strada Zakamskaya în jurul orei 4 dimineața. La fața locului au fost găsite patru sticle - două erau sparte, două au rămas intacte. În cazul acestui incident nu s-a produs un incendiu. Atacatorii au reușit să scape, iar acum sunt căutați de autorități. 

Luna trecută, Rusia a acuzat Ucraina de un atac cu elicopterul asupra unui depozit de combustibil din orașul unde a fost vizat și un depozit de muniții.

Autoritățile ruse au mai spus că o rafinărie de petrol de la Novoșahtinsk, la câțiva kilometri de granița din regiunea Rostov, a ars miercuri dimineață după ce a fost lovită de o dronă ucraineană. Kievul nu a confirmat că este responsabil pentru niciunul dintre atacuri.

Au mai existat, de asemenea, o serie de atacuri asupra birourilor de înrolare ale armatei ruse din întreaga țară. La începutul acestei luni, un birou de recrutare de trupe din orașul Vladivostok, din estul îndepărtat, a fost incendiat de doi bărbați, potrivit rapoartelor locale.

În aprilie, cocktailurile Molotov au distrus computere și o bază de date de recruți în așezarea Zubova Polyana din îndepărtata regiune Mordovia.

În martie, birourile de înrolare ale armatei ruse din regiunile Voronezh, Sverdlovsk și Ivanovo au fost avariate de localnici care foloseau cocktailuri Molotov. Bărbații arestați în două dintre orașe au spus că încearcă să perturbe campania de recrutare în semn de protest față de război.

La scurt timp după declanșarea războiului la scară largă al Kremlinului împotriva Ucrainei, un tânăr de 21 de ani a spus că a incendiat un birou de înrolare din Luhovitsy, în regiunea Moscovei, pentru a distruge arhivele cu scopul de a preveni mobilizarea pentru război, potrivit The Moscow Times. Cei reținuți pentru astfel de acte se confruntă cu acuzații penale, de la daune materiale la tentativă de omor și terorism. (sursa: Newsweek)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.