Zelenski avertizează așa-zisa Transnistrie că vor exista repercusiuni: "Primim tot felul de semnale destul de neplăcute"


Zelenski avertizează așa-zisa Transnistrie că vor exista repercusiuni: "Primim tot felul de semnale destul de neplăcute"

Orice acțiune amenințătoare venită asupra Ucrainei dinspre Transnistria - regiunea separatistă controlată temporar de ruși în R. Moldova - va primi un răspuns adecvat. Cu toate acestea, destabilizarea regională ar trebui evitată. Afirmațiile au fost făcute luni de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a susținut o conferință de presă în urma discuțiilor avute cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Zelenski a precizat că la întâlnirea de astăzi cu omologul său din Republica Moldova s-a discutat problema posibilelor amenințări venite din teritoriile ocupate temporar de Rusia.

"Dacă se va întâmpla, cred că ar fi o greșeală globală. Primim tot felul de semnale destul de neplăcute. Dar oamenii din Transnistria ar trebui să știe: pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă. Dar cu siguranță vom răspunde cu o lovitură", a zis Zelenski răspunzând la întrebările jurnaliștilor referitoare la faptul dacă are informații despre un potențial atac de pe teritoriul Transnistriei.

De asemenea, Zelenski a subliniat necesitatea menținerii stabilității în regiune.

"Cred că în primul rând ar trebui să lucrăm cu toții pentru a nu exista destabilizare în regiune. Demonstrăm acest lucru în toate modurile posibile. În prezent suntem în război cu Rusia pe pământul nostru, deși ați văzut că s-au produs lovituri repetate cu rachete de pe teritoriul Belarusului", a spus acesta.

Zelenski a mai menționat că poporul belarus nu sprijină războiul împotriva Ucrainei și că trupele rusești sunt cele care atacă de pe teritoriul Belarusului.

În ceea ce privește Transnistria, Maia Sandu a menționat că Republica Moldova monitorizează situația din stânga Nistrului și a oferit asigurări că în cazul unor amenințări, țara sa își va informa partenerii.

"Am dori să ne asigurăm că nu apare o situație care ar putea destabiliza și mai mult. Instituțiile noastre continuă să monitorizeze situația și, desigur, dacă se întâmplă ceva care va genera îngrijorare, vom lua măsuri și vom informa partenerii noștri", a precizat președinta Maia Sandu. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.