Germania se îndreaptă rapid către o criză majoră a motorinei, combustibil vital pentru economie. Care sunt cauzele anunțate oficial


  • ACP
  • Jun 30, 2022 20:21
  • 1404
Germania se îndreaptă rapid către o criză majoră a motorinei, combustibil vital pentru economie. Care sunt cauzele anunțate oficial

Rafinăria de petrol germană Bayernoil GmbH a anunțat că își va opri livrările de motorină pentru mai multe zile, deoarece ar fi suferit avarii la câteva instalații, după ce au fost lovite de un fulger. 

La poarta acestei rafinării era deja o coadă lungă de camioane ce așteptau să se aprovizioneze, după întreruperea producției la rafinăria Schwechat, tot în urma unor avarii produse de un fulger, după cum au anunțat reprezentanții companiei. 

Încetarea producției la cele două rafinării, care pot procesa împreună peste 200.000 bpd de țiței, vine în cel mai rău moment posibil, când urmează să fie închisă temporar, pentru întreținere, și rafinăria bavareză Burghausen, în timp ce sunt deja închise alte câteva rafinării europene, cum ar fi rafinăria Donges din Franța și Fawley din Marea Britanie. 

În timp ce capacitatea de rafinare se reduce către minime istorice, ceea a scăzut grav și stocurile de combustibili ca benzina și motorina,  cererea continuă să crească, deși prețurile acestora au atins niveluri record. Germania și-a redus taxele pe motorină cu 17 cenți la începutul acestei luni, pentru a proteja utilizatorii finali în fața prețurilor foarte ridicate, dar mulți spun că aceasta încercare de reducere a prețurilor nu a produs, în realitate, vreo scădere vizibilă a acestora. În aceste condiții, Germania pare să se îndrepte cu viteză către o criză a combustibilului vital pentru economie, a motorinei, ceea ce ar putea afecta masiv mai multe sectoare economice. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.