Ședință de urgență a autorităților dintr-un important oraș din vestul Ucrainei: Se fac pregătiri pentru scenariul în care Belarusul va escalada războiul


Ședință de urgență a autorităților dintr-un important oraș din vestul Ucrainei: Se fac pregătiri pentru scenariul în care Belarusul va escalada războiul

La Liov s-a desfășurat astăzi o ședință de urgență la care au participat membrii conducerii militare și civile a orașului situat în vestul Ucrainei, pe parcursul căreia s-a lucrat la elaborarea unui plan de acțiune pentru eventualitatea în care Belarusul se va alătura în mod direct eforturilor Rusiei privind desfășurarea războiului la scară largă împotriva țării vecine. 

"În fiecare cartier al orașului, vom organiza un sediu de apărare și vom desfășura sesiuni de antrenament suplimentare pentru membrii formațiunilor de voluntari din cadrul forțelor teritoriale de apărare. Nu îi vom transfera încă la un program de 24 de ore din 24. Totuși, această decizie se poate schimba în orice moment, dat fiind faptul că situația de la granița dintre Belarus și Ucraina este imprevizibilă. De asemenea, luăm în considerare opțiunea formării batalioanelor de voluntari de rezervă, selectând angajați ai consiliului orașului și ai întreprinderilor din administrație", a precizat pe Telegram primarul din Liov, Andriy Sadovyi (foto 1). 

El a mai spus că autoritățile orașului continuă să pună la punct rezervele strategice de hrană pentru eventualitatea în care se va produce o blocare a rutelor de aprovizionare în cazul în care războiul va escalada și în vest. 

Potrivit Centrului NSDC pentru Combaterea Dezinformării, propagandiștii de la Kremlin răspândesc în mod activ narațiuni despre probabilitatea ridicată a unui atac desfășurat de trupele belaruse împotriva Ucrainei, linii de comunicare propagate cu scopul de semăna panica în rândul ucrainenilor. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.