Breșă masivă în ceea ce privește sancționarea Kremlinului la nivelul UE. Ministrul ucrainean de Externe: "Companiile grecești ajută Rusia să evite embargoul petrolier"


Breșă masivă în ceea ce privește sancționarea Kremlinului la nivelul UE. Ministrul ucrainean de Externe: "Companiile grecești ajută Rusia să evite embargoul petrolier"

Companiile private grecești care furnizează Rusiei nave petroliere pentru transportul petrolului ajută de fapt Kremlinul să evite embargoul petrolier, a declarat ministrul ucrainean Externe Dmytro Kuleba, într-un interviu acordat pentru LB.ua.

În cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni ce urmează să fie impus de UE împotriva Kremlinului, "vrem să vedem Rusia decuplată de la comerțul maritim mondial", a spus Kuleba.

"Acest lucru înseamnă, în primul rând, ca operatorilor de nave să li se interzică să-și furnizeze petrolierele către Federația Rusă. S-a întâmplat că, cel puțin conform ultimelor date pe care le-am avut, cei mai mari operatori, cei mai mari furnizori de petroliere pentru transportul maritim de petrol rusesc sunt companiile private grecești. Nu sunt companii deținute de Guvern, așa că nu dau vina pe Guvernul grec. Acestea sunt companii private grecești, cei mai mari furnizori care scot, în esență, Rusia de sub embargoul petrolier", a spus Kuleba.

El a adăugat că în cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni, Ucraina se așteaptă, de asemenea, să vadă băncile rusești complet deconectate de la SWIFT, iar tranzacțiile cu aurul rusesc să fie puse sub embargo.

"De asemenea, sancțiuni la nivel personal, ca să fie loviți. Ei, familiile lor, amantele, toată lumea ar trebui să fie lovită de aceste sancțiuni", a mai spus ministrul.

Uniunea Europeană a introdus la sfârșitul lunii mai cel de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, al cărui punct-cheie a fost interzicerea transportului de petrol rusesc pe mare.

După cum au menționat forurile de conducere ale UE, acest pas va permite Uniunii Europene să renunțe, până la finalul anului 2022, la 90% din petrolul rusesc pe care-l importa. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.