O femeie ucraineană de 60 de ani a fost reținută de SBU. Informațiile pe care le-ar fi furnizat hoardelor Kremlinului


O femeie ucraineană de 60 de ani a fost reținută de SBU. Informațiile pe care le-ar fi furnizat hoardelor Kremlinului

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut un agent rus care colecta informații despre locațiile echipamentelor militare, punctelor de control, infrastructurii critice, instalațiilor civile și militare din capitală și regiune.

Potrivit informațiilor preliminare, inamicul plănuia să folosească aceste informații pentru a efectua atacuri cu rachete, precum și acte de sabotaj ce ar fi vizat Kievul. 

Potrivit anchetei, femeia ucraineană în vârstă de 60 de ani a primit instrucțiuni de la superiorii săi din Rusia și le-a transmis fotografii și date de geolocalizare a instalațiilor militare. Pentru comunicarea cu supervizorii ei, a folosit aplicații de mesagerie.

Suspectul reținut a fost acuzat că a comis fapta de înaltă trădare. Ancheta este în derulare.

Filiala SBU din regiunea Kiev a efectuat operațiunea sub supravegherea procedurală a Procuraturii orașului Kiev. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.