Armata Taiwanului a simulat scenariul unei invazii chineze. Urmează o perioadă intensă de exerciții militare


Armata Taiwanului a simulat scenariul unei invazii chineze. Urmează o perioadă intensă de exerciții militare

Armata Taiwanului a simulat ieri o invazie chineză pe parcursul primei zile a exercițiilor militare anuale Han Kuang.

Centrul de comandă pentru operațiuni comune al Ministerului Apărării Naționale, cunoscut și sub numele de Centrul de comandă Hengshan, a ordonat avioanelor F-16V de la Baza Forțelor Aeriene Hualien să efectueze decolări de urgență pentru a apăra spațiul aerian de-a lungul coastei de est.

Unele avioane de luptă care se aflau la o bază din vestul Taiwanului au fost trimise la Hualien ca parte a unei simulări ce a luat în calcul scenariul în care majoritatea bazelor militare vestice au fost "distruse". 

Avioanele de transport C-130 au fost folosite pentru a duce personalul militar responsabil cu întreținerea avioanelor de luptă, împreună cu echipamente și provizii, în anumite locații din estul Taiwanului.

De asemenea, navele au pornit, iar trupele au practicat tactici de apărare ca și cum ar fi fost atacate de avioane sau rachete inamice.

Exercițiile cu foc real urmează să se încheie vineri.

Exercițiile cu foc real sunt împărțite în trei stadii — armata urmează să exerseze conservarea forțelor și apărarea aeriană în primele două zile, interceptarea comună în a treia zi și apărarea comună a teritoriului în ultimele două zile.

De asemenea, armata și Administrația Gărzii de Coastă ar urma să efectueze și alte exerciții cu foc real după terminarea exercițiilor Han Kuang.

Trupele staționate în județele Penghu și Kinmen, respectiv pe Insula Dongyin și Insulele Pratas ar urma să efectueze exerciții luna viitoare, iar cele staționate pe Insula Itu Aba ar urma să facă acest lucru în septembrie. 

Institutul de Știință și Tehnologie Chungshan a mai precizat că vor fi efectuate teste de artilerie în spațiul maritim și aerian din sud-estul Taiwanului.

Comandamentul de Apărare al Armatei Matsu va desfășura exerciții săptămâna viitoare, Comandamentul de Apărare al Armatei Kinmen își va alege 11 zile pentru a efectua exerciții de artilerie de joi, săptămâna viitoare, până pe 31 august, iar Comandamentul de Apărare al Armatei Penghu va efectua exerciții în Regiunea Wude pe 24 și 25 august.

Paza de coastă va fi responsabilă de exercițiile de artilerie de pe Insulele Dongsha atât sâmbătă, săptămâna viitoare, cât și pe 13 august. Aceste acțiuni vor fi urmate de exercițiile de pe insula Taiping din data de 20 și 21 septembrie. (sursa: Taipei Times)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.